Diskussion:Tone

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

B, Bes och H[rediger kildetekst]

Hej!

På svenskspråkiga Wikipedia har det pågått en diskusson som resulterade i att vi skriver Bess (Bb) och B istället för B och H i artiklar om populärmusik, och Bb och H i artiklar om klassisk musik, eftersom de flesta läromedel och notböcker har bytt till det systemet. Se artikeln sv:Ton#Bess på svenska Wikipedia för källor och historiken bakom denna utveckling.

Hur är status i Danmark?

Jag tror tyskarna har gått över till Bb och B vid ackordanalys, om jag förstår deras Wikipedia rätt.

(Diskussionen om hur svenska wikipedia ska hantera detta finns här: Sv:Wikipediadiskussion:Projekt_musik#Omr.C3.B6stning_om_Bess.2C_B_och_H) /Mange01 10. sep 2008, 23:02 (CEST)

Det er min opfattelse, at der stadig er meget få fortalere for at kalde H for B, men inden for den rytmiske musik vinder Bb frem til fordel for B - måske 50/50, men ved det ikke lige. --CarinaT 14. feb 2011, 18:17 (CET)

Toner er som regel i musiksammenhæng er en blanding af grundfrekvensen og dens overtoner, ikke kun den rene grundtone - dette fremgår ikke i artiklen. --Villy Fink Isaksen 8. jul 2009, 19:26 (CEST)