Diskussion:Triatlon

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Cykling Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Cykling, et forsøg på at koordinere oprettelsen af cyklingrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg foreslår, at artiklen flyttes tilbage til 'triatlon, da argumentet for at flytte den hertil ikke virker overbevisende: "sportens eget forbund staver det Triathlon. Der må være tale om en stavefejl i retskrivningsordbogen" (skrevet af Bruger:Hrglad). Vi følger altid RO og på Brugerdiskussion:Hrglad har brugeren heller ikke kunnet nævne andre eksempler (foreløbig) på fejl, der holder for en nærmere prøvelse. --Heelgrasper 18. apr 2007 kl. 02:05 (CEST)

Jeg har flyttet artiklen og læst korrektur på den. I øvrigt er det vist hændt at der været deciderede trykfejl i RO som er blevet rettet i efterfølgende udgaver eller oplag. Jeg har dog ingen eksempler ved hånden. Byrial 18. apr 2007 kl. 02:34 (CEST)
Skal diskussionen om med h eller uden indgå i selve artiklen? jeg tænker på følgende: Navnet skrives ofte med h (dvs. triathlon), bl.a. af Danmarks Triathlon-Forbund, Team Danmark, sportens egne udøvere samt nyheds medierne. Ifølge dansk sprognævn, dvs. retskrivningsordbogen, skal sporten staves uden h, altså triatlon. Jeg mener det er lidt fjollet, kan man ikke bare nøjes med: Triatlon el. Trathlon er en multisportsgren...osv. --Ktp72 18. apr 2007 kl. 11:09 (CEST)

Afstemning vedr. navngivning[rediger kildetekst]

Jeg har oprettet Wikipedia:Landsbybrønden/Triatlon vs. Triathlon med tilhørende afstemning på Wikipedia:Afstemninger. Alle interesserede opfordres til at deltage (såfremt de er stemmeberettigede). --JGC 18. apr 2007 kl. 11:17 (CEST)

Bemærk:Undlad at flytte denne artikel mens afstemningen er i gang. Evt. redigeringer bør også foretages under hensyn til at debatten om navngivningen stadig kører. --JGC 18. apr 2007 kl. 15:27 (CEST)

Jeg har fjernet følgende pasus:

Navnet skrives ofte med h (dvs. triathlon), bl.a. af Dansk Triathlon Forbund, Team Danmark, sportens egne udøvere samt :nyheds medierne. Ifølge dansk sprognævn, dvs. retskrivningsordbogen, skal sporten staves uden h, altså triatlon.

Dette har jeg gjort eftersom jeg er fuldstændig overbevist om at størstedelen af læserne til denne artikel er fuldstændig ligeglade med hvordan det staves og hvilken stavemåde der er korrekt ifølge hvem. Alternativt kunne der laves et afsnit med teksten længere nede, men selv denne løsning mener jeg er for meget at gøre ud af det. Bemærk at der i Holland som er en gammel varm kartoffel ikke er nogen diskussion af navnet i første linje selvom diskussion af forskellen mellem Holland og Nederland er langt mere relevant. --Morten LJ 4. jun 2007, 21:20 (CEST)