Diskussion:William af Ockham

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Om middelalderlige kulturpersoner skal omtales ved deres fornavn (dåbsnavn) eller efternavn (tilnavn) kan næppe styres af "mekaniske" regler. Snarere må traditionen være bestemmende.

At William af Ockham i artiklens tekst konsekvent kaldes "William" virker påfaldende og strider mod sædvanen samt mod artiklerne på andre sprog. Jeg ville foretrække "Ockham" i stedet. -- Sebastjan 3. nov. 2006 kl. 10:30

Støtter (Ockham lyder mere naturligt) --Leo Laursen 3. dec 2006 kl. 10:36 (CET)
Støtter ikke Jeg forstår ikke: "virker påfaldende og strider mod sædvanen" I litt. bruges i langt de fleste tilfælde fornavne i teksten, sålænge personen ikke kan forveksles. Dette hænger sammen med at tilnavne ofte er noget traditionen har givet dem senere (netop for at undgå forvekslinger), for mig virker Ockham derfor påfaldende. --Ktp72 4. dec 2006 kl. 14:29 (CET)
Min påstand er alene at Ockham (Occam) alm. kaldes således, og ikke "William". At middelalderpersoner ellers oftest kaldes ved fornavn alene skal jeg ikke bestride. Og mht. evt. forvekslinger: Der er mange Williamer, men kun én Ockham. -- Sebastjan 4. dec. 2006 kl. 16:20
Mit indtryk er bare at tilnævnet kun sjældent bruges i sekundærlitt., og at det derfor virker påfaldende. Men hvad med at åbne en stor afstemning på et eller andet centralt sted, så flere mening evt. kommer til udtryk? --Ktp72 4. dec 2006 kl. 20:33 (CET)