Diskussion:Yes

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Denne artikel og andre af samme bidragyder er kopieret fra http://home1.stofanet.dk/progrockdk/sider/symphoni.htm.

Er der indhentet tilladelse til dette? Byrial 15. okt 2004 kl. 18:34 (CEST)

Jeg kan ikke finde nogen tilladelse nogen steder. På den anden side har den angivne webside ingen angivelse af ophavsret, så hvem har egentlig ophavsretten? --Christian List 15. okt 2004 kl. 21:50 (CEST)
Den der har skrevet teksten, har ophavsretten uanset om forfatteren er anført eller ej. Artiklerne som er kopieret fra webstedet, må nødvendigvis slettes eller omskrives fra bunden hvis vi ikke positivt får tilladelse fra den i øjeblikket ukendte rettighedshaver. Byrial 15. okt 2004 kl. 22:26 (CEST)
Her er et par uddrag af ophavsretsloven, der såvidt jeg kan se dækker den aktuelle situation:

§ 7. Som ophavsmand anses, når ikke andet er oplyst, den, hvis navn eller alment kendte pseudonym eller mærke på sædvanlig måde er påført eksemplarer af værket eller opgives, når det gøres tilgængeligt for almenheden.

Stk. 2. Er et værk udgivet, uden at ophavsmanden er angivet i overensstemmelse med stk. 1, kan udgiveren, hvis denne er nævnt, og ellers forlæggeren handle på ophavsmandens vegne, indtil denne bliver angivet på et nyt oplag.

§ 63. Stk. 2. Når et værk er offentliggjort uden angivelse af ophavsmandens navn, alment kendte pseudonym eller mærke, varer ophavsretten, indtil 70 år er forløbet efter udgangen af det år, da værket blev offentliggjort. Består værket af flere dele, bind, hæfter, numre eller serier, gælder der en særskilt beskyttelsestid for hver enkelt del.

Som jeg læser ovenstående er der 70 års beskyttelse fra det år, teksten blev udgivet (bliver forfatteren offentliggjort på et senere tidspunkt ændres ophavsrettens gyldighed til 70 år efter dennes dødsår), og udgiver (Webstedets ejer/redaktør?) har ret til at agere på forfatterens vejne i ophavsretslige spørgsmål, så længe forfatteren forbliver anonym. Vi kan altså ikke bare bruge løs fra andre websteder uden at indhente tilladelse, selvom et websted ikke har beskrevet ophavsrettighederne til indholdet. Christian S 16. okt 2004 kl. 12:17 (CEST)
Fint, det børvi nok huske i andre lignende tilfælde. Nu har jeg slettet denne artikel. --Christian List 2. apr 2005 kl. 03:53 (CEST)