Dramatiker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

En dramatiker skaber drama. Oftest bruges betegnelsen om en person, der skriver manuskripter til teaterstykker, skuespil, film, tv og radio. En dramatiker kan på eget initiativ vælge at arbejde på et projekt , eller modtage en bestilling fra et teater eller forlag. I forbindelse med tilblivelsen af et dramatisk værk vælger en del dramatikere, at benytte sig af en dramaturg eller en instruktør. I mange tilfælde oversætter dramatikere af internationale værker, og mange dramatikere har glæde af deres kendskab til fremmedsprog.

En husdramatiker har i en længere periode fast tilknytning til et bestemt teater. De fleste teatre kontraktansætter snarere en dramatiker til en enkel forestilling eller et projekt.

I Danmark uddannes dramatikere på Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater; det er den eneste statsligt anerkendte (og SU-berettigede) uddannelse for dramatikere i Danmark. Derudover findes en række højskolekurser, samt Forfatterskolen i København, der også beskæftiger sig med drama. Dramatikere er i Danmark organiseret i Danske Dramatikeres Forbund.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kunst og kultur Stub
Denne artikel om kunst eller kultur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.