Four Tet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Four Tet
Information
Pseudonym Four Tet, ⣎⡇ꉺლ༽இ•̛)ྀ◞ ༎ຶ ༽ৣৢ؞ৢ؞ؖ ꉺლ, 4T Recordings, Percussions, KH, Joshua Falken, 00110100 01010100 Rediger på Wikidata
Født Kieran Miles David Hebden Rediger på Wikidata
1977 Rediger på Wikidata
Putney, Storbritannien Rediger på Wikidata
Oprindelse England
Statsborger Storbritannien Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Genre Electronic
Folktronica
Intelligent Dance Music
Jazz
Beskæftigelse Musiker Rediger på Wikidata
Aktive år 1998 - nutid
Pladeselskab Output Recordings,
Text Records Rediger på Wikidata
Medlemmer Kieran Hebden
Instrumenter
Klaver Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
http://www.fourtet.net/
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Engelske Kieran Hebden startede sin musikalske karriere i high school, hvor han sammen med Sam Jeffers og Adem Ilhan dannede post-rock-gruppen Fridge. De albumdebuterede i 1997 med Ceefax og har med tiden udgivet fire albums – senest Happiness i 2001.

Da vennerne i Fridge skulle videre på college, begyndte Kieran Hebden at bruge mere og mere tid på sit elektronica og instrumental hiphop-projekt Four Tet, hvor eneste samarbejdspartner var den helt uundværlige laptop-computer. Der blev nu samplet, loopet og klippet i stor stil, og i 1999 så albummet Dialogue dagens lys.

Dialogue faldt i hænderne på dub-pioneren Pole, der kort efter gik sammen med Four Tet på 12"'eren Four Tet vs. Pole. Den er siden hen blevet fulgt af fire hele Four Tet-albums. Senest Pink, der indeholder numre som Locked, 128 Harps og Pinnacles. Pink er ikke blevet udgivet på en samlet 12", til gengæld er alle numrene blevet udgivet på vinyl, hver for sig.

I 2006 gik Hebden sammen med den noget oversete jazztrommeslager Steve Reid, der især er kendt for mesterværket Nova fra 1976, og udgav den skævvredne The Exchange Sessions vol. 1.


Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Albums[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.