Gerd Müller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gerd Müller

Gerd Müller (født 3. november 1945) var tysk landsholdsfodboldspiller. Han var målkonge i 1970'erne og formåede i 62 landskampe at score ikke mindre end 68 mål, hvoraf den sidste kamp, hvor han også fik den matchvindende scoring, var mod Holland i VM-finalen 1974. Han spillede på det tyske landshold i perioden 1966-1974. På klubplan spillede Gerd Müller i mange år for Bayern München, men prøvede også lykken et par år i den amerikanske klub Fort Lauderdale Strikers, hvor han sluttede sin aktive karriere.

Han havde i 32 år rekorden for flest scorede mål under VM med 14 scoringer i alt – ti ved VM i Mexico i 1970 og fire ved VM i Tyskland i 1974, hvor han med et mål i finalen var med til at sikre Vesttyskland verdensmesterskabet med finalesejren på 2-1 over Holland.

I december 2012 mistede Müller sin 40 år gamle rekord på 85 mål som mest scorende spiller på en enkelt sæson. Med samlet 91 mål for FC Barcelona og det argentinske landshold blev Lionel Messi ny indehaver af rekorden.

På klubplan opnåede han for Bayern München at blive topscorer i bundesligaen syv gange (rekord) og han scorede i alt 365 mål (rekord) i 427 kampe. I de europæiske klubturneringer scorede han 66 mål (rekord) i 74 kampe.

I 1970 blev Gerd Müller årets fodboldspiller i Europa.

Efter mange års alkoholmisbrug, hvor han var tæt på at dø, samlede Franz Beckenbauer (Der Kaiser) ham op og sendte ham på et afvænningskursus. Da han så blev alkoholfri gav Franz Beckenbauer ham et job i Bayern München som træner for ungdomsholdene.


Fodbold Stub
Denne biografi om en fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi