Gravity Falls

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Gravity Falls er en amerikansk komedie- og actionpræget tegnefilm, produceret ved Disney Television Animation af Alex Hirsch. Den fik premiere d. 29. juni 2012 i USA og d. 9. november 2012 i Danmark. Serien er skrevet af Alex Hirsch, Michael Rianda, Tim McKeon, Aury Wallington og Zack Paez. Den er instrueret af John Aoshima, Aaron Springer og Joe Pitt. Der er foreløbig en sæson med tyve afsnit.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Serien handler om de 12-årige tvillinger, Dipper og Mable Pines, som, af deres forældre, bliver sendt på sommerferie til den lille by, Gravity Falls i Oregon, ud til deres grandonkel Stan. Han bor i og driver den lokale turistfælde, Mystery Shack. Der er noget mystisk omkring alt og alle, og da Dipper finder en bog som advarer mod at stole på nogen og med optegnelser over forkskellige monstre, starter eventyret. Lidt efter lidt finder tvillingerne de mange mærkelig væsner, og tager kampen op.

Personer[redigér | redigér wikikode]

Dipper Pines (Jason Ritter) er den ene af de 12-årige tvillinger. Han er bror til Mable og grandnevø til Stan. Han er klog men diskret, og er ofte den der opdager problemerne først.

Mable Pines (Kristen Schaal) er søster til Dipper og grandniece til Stan. Hun er entuastisk, optimistisk og energisk. Hun er desperat efter en kæreste da hun tror på at sommerromancer varer for evigt.

Grandonkel Stan (Alex Hirsch) er Dippers og Mables grandonkel. Han har turistfælden Mystery Shack i Gravity Falls, og bor der også. Han har to medarbejdere: Soos (Alex Hirsch) og Wendy (Linda Cardellini). Han er sjov og mystisk. Han afviser alle rygter om monstrer i den lille by.