Hans Günther Stumpe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hans Günther Stumpe
Født Hans Günther Hermann Stumpe Rediger på Wikidata
1936 Rediger på Wikidata
Bopæl Wolfsburg Rediger på Wikidata
Fængslet i Justizvollzugsanstalt Celle Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hans Günther Hermann Stumpe (født 1936) er en tysk købmand og morder fra Wolfsburg, der 17. december 1986 ved retten i Braunschweig idømtes livsvarigt fængsel for mordet på den 37-årige damefrisør og prostituerede Helga Casu, som han i august 1985 myrdede i sommerhuset Delfinvej 30 i Nørre Vorupør i Thy, hvorefter han parterede og bortskaffede liget.

Opklaringen tog sin begyndelse, da to jægere på andejagt den 1. september 1985 fandt et afskåret ben fra et parteret kvindelig i Roddenbjerg Sø 56°47′38″N 8°17′06″Ø / 56.794°N 8.285°Ø / 56.794; 8.285 midt mellem de større Ørum Sø og Flade Sø tæt ved Vestervig i Thy. I de følgende dage fandtes de resterende lemmer og torsoen i søerne, bortset fra hovedet og hænderne, som aldrig fandtes.

Kriminalpolitiet med bistand fra Rigspolitiets rejsehold indså hurtigt, at den myrdede kvindes identitet skulle søges blandt de mange tyske turister, som besøger sommerhusområderne ved vestkysten, da ingen danskere var savnet. I samarbejde med tysk politi og omtale i tysk tv, samt hjælp fra vidner i sommerhusområderne, kom politiet hurtigt på sporet af den efterlyste Helga Casu fra Braunschweig, som var taget på hemmelig ferie i Thy med sin 49-årige forretningspartner Hans Günther Stumpe, som 9. oktober 1985 blev anholdt i Tyskland, sigtet for mordet på Helga Casu og den brutale partering af liget.

Mordet blev i 2002 omtalt i DR's kriminalserie Rejseholdet, og i 2009 har Diana Hjulgaard produceret en video om mordet.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]