Hyperbarisk oxygenterapi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg

Hyperbarisk oxygenterapi er den medicinske brug af oxygen ved højere niveauer end atmosfærisk tryk. Typisk vil en hyperbarisk oxygenbehandling bestå af en længere række af behandlinger på 15-90 minutters varighed, hvor ilt under tryk bruges i behandling af forskellige lidelser.

Hyperbaric Oxygen Therapy er betegnelsen for behandlinger foretaget med ilt under højt tryk og er af forskere over hele verden[Hvor?] undersøgt og studeret siden starten af forrige århundrede. I dag ved man at Hyperbaric Oxygen Therapy er gavnligt til bl.a. sårheling, ved akutte brandsår, ved stråleskader og mange andre lidelser.

I starten af 2000 begyndte forskere på australske universiteter at forske i, om ikke tilførsel af ilt under højt tryk kunne bruges til forbedring af huden. Huden får jo hele tiden tilført ilt og næringsstoffer via blodet, men blodgennemstrømningen bliver med alderen svagere.

De australske dermatologer og hudlæger, havde så positive resultater at de under forskningen oprettede firmaet Intraceuticals og opfandt, som de første i verden, intraceuticals behandlingsmetoden. Intra = inde i, Ceuticals = huden. Dette er en behandlingsform hvor man kombinerer Hyperbaric Oxygen, altså ilt under højt tryk, sammen med et specieltudviklet serum der indeholder hyaluronsyrer, vitaminer, grøn te og forskellige blødgørere, og ved hjælp af det høje tryk presser serummet ind i huden.

Inden for de sidste 5-6 år er hyperbaric oxygenbehandlinger altså blevet populære inden for skønhedsindustrien. Specielt efter at den kendte sanger Madonna afslørede at hun brugte Intraceuticals til at holde sin hud sund og ungdommelig. Derfor bliver Intraceuticals behandlingen ofte kaldt Madonnabehandlingen. I Danmark har firmaet Bella Beauty eneretten til at sælge Intraceuticals produkter.


Naturvidenskab Stub
Denne naturvidenskabsartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Lægevidenskab Stub
Denne artikel om lægevidenskab er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.