Jason Newsted

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Jason Curtis Newsted (født 4. marts 1963 i Battle Creek, Michigan) er en tidligere amerikansk bassist i Metallica. Han er nu erstattet af Robert Trujillo og han erstattede selv Cliff Burton i sin tid.

Jason Newsted kom i Metallica i 1986, og hans første album med Metallica blev "... And Justice for All".

Jason Newsted havde det fra starten af svært i gruppen, da han havde overtaget pladsen som bassist fra en nær ven af de 3 andre. De hånede ham i de første par år og kaldte ham bl.a. "Jason Newkid" men efter bandet i 1991 udgav deres største salgsucces "The Black Album" og efterfølgende foretog en 22 måneder lang turné, blev stemningen i bandet bedre.

Jason Newsted valgte i 2001 selv at forlade Metallica. Han forlod bandet bl.a. på grund af, at bandet, på det tidspunkt, ikke havde lavet noget album i årevis. Dette skyldtes, at Lars Ulrich og James Hetfield begge havde familie. Jason havde viet sit liv til musikken og han havde ikke nogen familie og startede sit eget musik-projekt med bandet Echobrain. De enorme skænderier dette projekt gav, gjorde et af udslagene til hvorfor Jason Newsted til sidst valgte stoppe.

Bassist Stub
Denne biografi om en bassist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi