Jeg, mig & Irene

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jeg, Mig og Irene
Overblik
Originaltitel Me, Myself and Irene
Dansk titel Jeg, Mig og Irene
Genre Komedie
Instrueret af Farrelly Brothers
Manuskript af Farrelly Brothers
Mike Cerrone
Medvirkende Jim Carrey
Renée Zellweger
Chris Cooper
Robert Forster
Richard Jenkins
Fotografering Mark Irwin
Klip Christopher Greenbury
Musik af Pete Yorn
Lee Scott
Produceret af Farrelly Brothers
Bradley Thomas
Distributør 20th Century Fox
Udgivelsesdato USA 15. juni 2009
Censur 11 år Tilladt for børn over 11 år
Længde 116 minutter
Oprindelsesland USA USA
Sprog Engelsk
Budget $51,000,000
Links
på IMDb
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Jeg, mig & Irenes hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jeg, mig & Irene (originaltitel: Me, Myself & Irene) er en komedie fra 2000 af de to brødre Peter og Bobby Farrelly, med Jim Carrey og Renée Zellweger i hovedrollerne.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Filmen handler om politibetjenten Charlie Baileygates (Jim Carrey), som er blevet udnyttet hele sit liv; på hans bryllupsdag, kommer der konflikter mellem Charlie og limousine-chafføren, en sort dværg, og dette gør at hans kone bliver forelsket i chaufføren. Ni måneder efter får parret trillinger – alle med mørk hud. Charlie tør ikke se sandheden i øjnene, og ender derfor at blive efterladt med børnene, af hans kone, som flytter sammen med chaufføren. Efter nogen tid, bliver alt den vrede, som Charlie har gået med, uden at kunne slippe af med, omdannet til en ny person, den voldelige og uhøflige Hank via personlighedsspaltning. Fordi Charlies arbejdsplads tror, at Charlie bare har brug for en ferie, sætter de ham til at eskortere den smukke Irene (Renée Zellweger) til Upstate New York. Irene har egentlig ikke gjort noget forkert, men hendes ekskæreste er meget magtfuld, og tager hævn over Irene, ved at få hende anholdt. På Charlie og Irene (og Hanks) tur, møder de albinonen Whitey (Michael Bowman), som følger med den umage trio. De, nu fire, kommer ud på noget af et eventyr med lejemordere, og Charlies evige kamp mod Hank, der kommer frem i tide og utide.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

  • Jim Carrey – som Charlie Baileygates/Hank Evans
  • Renée Zellweger – som Irene Walters
  • Michael Bowman – som Jacob eller 'Whitey'
  • Daniel Greene – som Dickie Thurman
  • Tony Cox – som Shonté Jackson

Trivia[redigér | rediger kildetekst]

  • Under en scene i slutningen af filmen, tilkalder Charlie en anden politimand, Sea Bass. Sea Bass er navnet på den person Carreys figur, Lloyd, har en konflikt med i Farrelly brødrenes film Dum og dummere. Sea Bass er en canadisk ishockeyspiller, som hedder Cam Neely.
  • Da Hank bliver vred over at en af baseballspillerne smider et cigaretskod på jorden, kan man se at holdets navn på spillerens trøje er Cerrone. Måske er holdet opkaldt efter filmens manuskript-forfatter, Mike Cerrone.
  • National Alliance on Mental Illness (NAMI) og en del andre institutioner for sindslidende lavede i forbindelse med filmen, en e-mail kampagne, fordi de synes, at filmen gjorde grin med sindslidende personer.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film