Jennifer Coolidge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jennifer Coolidge
Født 28. august 1961 (52 år)
USA Boston, Massachusetts USA
{{{partnertype}}}: {{{partner}}}

Jennifer Coolidge (født 28. august 1961) er en amerikansk skuespiller og komiker, som nok er bedst for sin rolle som "Stiflers Mom" i American Pie-filmene.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Coolidge blev født i Boston, Massachusetts, som datter af Paul Coolidge, en plastikfabriktør[1]. Den unge Coolidge drømte om at blive sanger. Hun voksede op i Boston, sammen med sin far og søster, Suzanne. Coolidge gik på Norwell High School og Emerson College i Boston, og hun fik sin bachelor grad i teater i 1995. Hun flyttede til New York og blev medlem i Gotham City skuespillergruppe. Hun flyttede siden til Los Angeles, hvor hun blev medlem af en komikergruppe, kaldet "The Groundlings".

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Coolidge fik sin fjernsynsdebut i 1993, da hun var gæstemedvirkende i et afsnit af Seinfield, hvor hun spillede en småskør massør, som ikke ville give Jerry massage. Hun havde det efterfølgende år flere optrædner i det korte-livet sketchshow "She TV", og siden medlem af et andet kort-lived sketchshow kaldet "Fox's 'Saturday Night Special", som blev produceret af skuespilleren Roseanne. Coolidge fik sin spillefilmsdebut i 1995, da hun spillede sygeplejerske i filmen Not of This Earth.

Hun fik sit gennembrud i filmen American Pie, hvor hun spillede den sexede og luder-agtige mor Jeanine, som forfører en af hendes søns klassekammerater, med den kommentar at hun godt kan lidt hans whisky og at alle mænd er det samme: 18 år gamle. Hun spillede også denne figur i efterfølgeren American Pie 2 fra 2001. Hun spillede derefter Paulette i filmen Blondinens Hævn, hvor hun spillede over for Reese Witherspoon. Hun mistede rollen som Lynette Scavo i Desperate Housewives til Felicity Huffman, og medvirkede i stedet i Frasier og Sex and the City – begge hvor hun spillede større roller. Hun fik derefter rollen i tv-serien Joey, hvor hun spillede Joeys agent, Bobby Morgenstern.

Privat[redigér | redigér wikikode]

Hun har dated skuespilleren Chris Kattan og danner i øjeblikket par med forfatteren Banks McClintock[2].

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: