Johann Julius Hecker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Johann Julius Hecker.

Johann Julius Hecker (2. november 170724. juni 1768) var en tysk skolemand.

Hecker studerede i Halle, hvor han blev stærkt påvirket af A.H. Francke, der 1729 knyttede ham som lærer til sit pædagogium. 1735 blev H. Præst og Skoleinspektør ved Militærvajsenhuset i Potsdam og kaldtes 1739 til Præst i Berlin.

Her oprettede han 1747 en Realskole og 1748 et Seminarium for Folkeskolelærere. Begge vandt stor Anerkendelse og kaldte fremmede til fra fjern og nær. I realskolen søgte Hecker at gøre Undervisningen praktisk og anskuelig ved righoldige, naturvidenskabelige, teknologiske og hist. Samlinger.

Seminariet anvendte ny Metoder cg fik fra 1753 offentlig Understøttelse for at uddanne Landsbylærere til Brandenburg. H.’s Virksomhed tiltalte i høj Grad Frederik den Store, der udnævnte ham til Overkonsistorialraad og overdrog ham at udarbejde det Generalskolereglement (af 12. august 1763), hvorpaa den preuss. Folkeskole til Dels har hvilet hele 19. Aarh.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.