Kvindemuseet i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kvindemuseet i Danmark
Womens museum in Aarhus.jpg
Kvindemuseet har til huse i det gamle rådhus i Aarhus
Etableret 1984
Adresse Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus
Type Kulturhistorie
Hjemmeside Hjemmesiden for Kvindemuseet i Danmark

Kvindemuseet i Danmark har til huse i det tidligere Aarhus Rådhus tegnet af C.G.F. Thielemann, der ligger bag Aarhus Domkirke. De forsker i, samler og laver udstillinger om kvinders rolle i den danske kulturhistorie. I 1982 blev samlingerne grundlagt, men den første udstilling blev først åbnet i efteråret 1984, da museet havde fået en bygning. Museet blev statsanerkendt i 1991.

Kvindemuseet er et at de få museer i verden, som ser og fortolker, finder og fremviser kvinders historier i fortid og nutid. På Kvindemuseet kan man se skiftende særudstillinger, som løbende opdateres på museets hjemmesider. Basisudstillingerne omhandler kvinders kulturhistorie i 'Kvinders liv fra urtid til nutid' og barndommens historie i 'pigernes og drengenes historier'. Kvindemuseet afholder desuden mange foredrag og debatmøder. Museet giver i videst muligt omfang talerstolen eller mikrofonen til kvinder, fordi man[Hvem?] er af den opfattelse, at der stadig på landsplan (og på verdensplan) er traditionsbårne begrænsninger på, hvor og hvor ofte kvinder kommer til orde i det offentlige rum. Derfor efterspørger Kvindemuseet altid kvinder til at belyse et bestemt emne og fortælle om et bestemt tema.

Bygningen er fredet.[1]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Dansk Stub
Denne artikel om et dansk bygningsværk og/eller en dansk seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 56° 9′ 25,8″ N, 10° 12′ 41,2″ Ø