Laurent Barbé

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Laurent Barbé
Død 1756 Rediger på Wikidata
Nationalitet Frankrig Fransk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Skibsbygger Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Laurent Barbé [bar’be] (død 1756) var en fransk skibskonstruktør.

Han blev 1740 indkaldt fra Frankrig af grev Frederik Danneskiold-Samsøe for at lede skibsbyggeriet på Holmen, efter at den ansete fabrikmester Knud Nielsen Benstrup ganske uretfærdigt var blevet afskediget, og ansat 6. maj. Han byggede i alt en halv snes ret gode orlogsskibe (linjeskibe) i tidsrummet 1740-47, men mødte dog hos en del indflydelsesrige søofficerer nogen modvilje og modstand, hvortil hans egensindighed vel har bidraget en del. Efter indstilling af Konstruktionskommissionen afskedigedes han pludselig 1747, fordi man havde opdaget forsømmelighed ved den af ham ledede ombygning af den svenske prise, orlogsskibet Sydermannland (erobret fra svenskerne af admiral Christian Carl Gabel 1715). Det viste sig dog bagefter, at Marinen vanskelig kunne undvære ham, og i en halv snes år derefter vedblev han, som en slags teknisk konsulent, at bistå skibsbyggeriet på Holmen.

Enken overlevede ham.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.