Nikolaj Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Nikolaj Rasmussen (født 1973) er en dansk fodboldspiller, der har spillet for blandt andet AGF, Århus Fremad og Dinamo Zagreb i Kroatien.

Nikolaj Rasmussen indledte sin seniorkarriere i 1992 i AGF, hvor han spillede 1 kamp og scorede 1 mål i den sæson hvor AGF vandt den Danske pokalturnering over B1903 på Århus Stadion med 3-0. Som ynglingespiller i HFS og AGF, blev han regnet som et af dansk fodbolds største angrebstalenter og blev topscorer i danmarksturneringen YDM.

Grundet skader i AGF blev han udlejet til HFS i Horsens, der på daværende tidspunkt spillede i superkvalen. Herfra skrev han kontrakt med NAC Breda i Holland. Nikolaj Rasmussen opholdt sig en sæson hos NAC Breda i den hollandske æresdivision. Efter hjemkomsten fra Holland startede Nikolaj Rasmussen i Århus Fremad, der efter tilgang af mange spillere fra AGF var rykket op i i 2 division. Med Århus Fremad rykkede han op fra 2 division til Superligaen. Her var han med til at slå sin barndomsklub klub AGF med 2-1 i første runde af superligaen på Århus Stadion foran 18.000 mennesker.

Efter sæsonerne i Århus Fremad skrev han i januar 1998 kontrakt med Den kroatiske storklub Dinamo Zagreb, som på den tidspunkt havde 8 kroatiske landsholdsspillere på holdet, blandt de mest berømte navne kan nævnes Robert Prosinecki, Mark Viduka, Drazen Ladic, Dario Simic. Nikolaj Rasmussen var på tidspunktet for kontraktunderskrivelsen den første dansker nogensinde i østeuropæisk fodbold. Efter et problemfyldt ophold i Zagreb skiftede Nikolaj Rasmussen tilbage til Danmark, Vejle i superligaen under træner Ole Fritsen. Efter en sæson i Vejle returnerede Nikolaj Rasmussen til sin gamle klub Århus Fremad, inden han afsluttede sin aktive karriere med tre sæsoner i svensk fodbold hos IFK Malmø.

Han har siden spillet old boys-fodbold suppleret med lidt kampe for AGF's reservehold.[1][2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fodbold Stub
Denne biografi om en fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi