Nollywood

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Nollywood er Afrikas svar på Hollywood og Bollywood. Det er Nigeriansk filmindustri der spytter omkring 1000 til 2000 film ud om året med lavkvalitetsproduktioner, som nogle gange er produceret på blot tre dage.[1]

Efter Hollywood i USA og Bollywood i Indien har Nigeria den største filmindustri i verden. De fleste film kommer ikke i biografen, men kommer direkte ud på dvd eller video. De fleste film koster ikke mere end 15.000 amerikanske dollar og bliver optaget i cirka en uge. Ofte bliver der kun brugt en enkelt videokamera. Nollywood tjener dog ofte 200.000.000 dollar om året.

Nigerias filmindustrien er det næststørste arbejdsgiver i landet.

Filmene indeholder ofte elementer der ligger tæt på afrikanernes erfaringsverden som magi, mirakeløse helbredelse, korrupion og fattige mennesker der bliver rige.

De første Nollywoodfilm kom på markedet i halvfjerdsene af det 20' århundrede. Succesen begyndte med filmen Living in Bondage fra 1992. Her kunne man se en rig mand der ofrede sin kone for at kunne beholde hans rigdom.

Filmene var i det første periode talt i de lokale sprog som yoruba og haussa. Senere blev det dog på engelsk. De fleste film har de seneste år fået undertekster

Berømte Nollywoodstjerner[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. go.tv2.dk Go' morgen Danmark – 18-5-2011