Proof (rapper)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Proof 2005

DeShaun Dupree Holton bedre kendt som Proof (født 2. oktober 1973 i Detroit, Michigan, USA – død 11. april 2006, Detroit, Michigan, USA) var en af medlemmerne i hiphopkollektivet D12, hvor Eminem er frontfigur.

Proof's første kunsternavn var Maximum, hvilket han brugte i Junior High School. Proof var bedst kendt for at være Eminems bedste ven og pressechef med navn som: "Big Proof", "P", "Derty Harry" og " Oil Can Harry". Han var også Eminems forlover. Proof begyndte sin karriere i en freestyle turnering arrangeret af en hip hoporganisation i Detroit. Det var der han mødte, og blev venner med flere af medlemmerne af det som senere blev D12.

Proofs største framgang kom i 1995 da han vandt en konkurrence i freestyle rap, der blev arrangeret af en af de største hiphopmagasiner, The Source. Proof mødte Eminem på Junior High da uddelte flyers. Han anbefalede Eminem at være med i hans rapkonkurrence. I 2000, turnerede Proof sammen med Eminem, Dr. Dre, Ice Cube, Xzibit og Snoop Dogg i Up In Smoke Tour som en hype man rapper for Eminem. Han optrådte også i filmen 8 Mile sammen med Eminem og Xzibit; selvom om karakteren i filmen, Future, der var baseret på ham blev spillet af Mekhi Phifer, spillede han Lil' Tic, en freestyle rapper, der slår hovedpersonen med sit battlevers.[1] Den 11. april i 2006 blev han dræbt af et pistolskud i hovedet på CCC Club af dørmanden Mario Etheridge i Detroit, Michigan efter fatalt at have skudt U.S. Army veteran Keith Bender, Jr.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. 8 Mile (2002). IMDB.com. Hentet 2006-04-12. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Rapper Stub
Denne biografi om en rapper er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi