Sing Sing

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Sing Sing, set over Hudson river
Fængselet og fanger i fangemarch («lockstep») på et kobberstik fra 1855

Sing Sing Correctional Facility er et maksimal sikkerheds fængsel[1], der drives af New York State Department of Corrections and Community Supervision i byen i Ossining i Westchester County i New York. Anlægget ligger omkring 50 km nord for New York City på den østlige bred af Hudson River.

I 1970 blev navnet på anlægget ændret til "Ossining Correctional Facility", og i 1985 fik anlægget sit nuværende navn. "Sing Sing", navnet stammer fra en indiansk nation "Sinck Sinck" (eller "Sint Sinck"), fra hvem jorden blev købt i 1685.[2][3]

Sing Sing huser omkring 1.700 fanger.[4] Der er planer om at omdanne den oprindelige 1825-celle blok til et museum.[5][6]


Henrettelser[redigér | redigér wikikode]

I alt 614 mænd og kvinder, inklusive fire indsatte under føderale dødsdomme er blev henrettet i dødshuset ved hjælp af "Old Sparky", den elektriske stol i Sing Sing. Den 19. juni 1953 blev Julius og Ethel Rosenberg henrettet for spionage. Den 12. august 1954 blev Gerhard A. Puff henrettet for mord. [7] Den sidste fange som blev henrettet i den elektriske stol var Eddie Lee Mays som var dømt for mord og henrettet den 15. august, 1963.

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

USA Stub
Denne artikel om et amerikansk bygningsværk og/eller en seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 41° 9′ 6″ N, 73° 52′ 8″ V