Skabelondiskussion:Geobox

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Flag for alle lande[rediger kildetekst]

Der er noget grundliggende galt med denne skabelon. Nogle artikler som bruger den, bruger flagskabeloner for alle lande i verden selv om de kun skal vise ét eller få flag. Se f.eks. Arctic Bay som bruger hundredvis af overflødige skabeloner. Der er også brugte skabeloner som ikke er oprettet. Jeg tror at Geobox er skyld i hovedparten af skabelonerne i top 200 på Speciel:Ønskede skabeloner. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jul 2019, 11:21 (CEST)

@Dipsacus fullonum: Jeg har mistanke til Skabelon:CountryAbbr2/debug - det passe med antal på de fleste af flag-skabelonerne. Der ret mange skabeloner på de artikler... så der er svært at garve relevante skabeloner frem. Men jeg kan se alle de brugte skabeloner og moduler i databasen. --Steen Th (diskussion) 11. jul 2019, 15:41 (CEST)
@Steenth: Jeg har umiddelbart svært ved at gennenskue underskabelonerne til Geobox, men {{CountryAbbr}} synes at have samme funktion som {{Coord wd/find regionskode}}. En af dem burde være nok - i øvrigt har {{CountryAbbr}} svenske landenavne, så den finder ikke den rigtige regionskode for de fleste lande. Der er i øvrigt også en tabel i Modul:Brug Wikidata/data med landelande og regionskoder. Hvad ville du sige til at lave et lille modul til erstatning for både {{CountryAbbr}} og {{Coord wd/find regionskode}} som giver regionskoder ved at bruge tabellen i Modul:Brug Wikidata/data? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jul 2019, 16:28 (CEST)
{{Coord wd/find regionskode}} bruger kun danske labelnavne på lande fra Wikidata, da kun er værdier fra land (P17) som bruges. Og hvis ikke finde noget, så giver det ikke problemer. Det var en hurtig løsning, skulle virke for det meste.
Den fallback mangler {{CountryAbbr}} - Ak! Det virker ikke tænkt igennem. Min holdning har længde været, at {{Geobox}} bør afvikles. Den er blevet slettet på enwiki i december måned. Bruger:Nico har hentet mange artikler med GeoBox. Hvad status er nu, kunne være en lejlighed at spørge nu. --Steen Th (diskussion) 11. jul 2019, 18:22 (CEST)
Jeg ville ikke savne den. Skabelonkoden er noget rod, delvist uoversat og uigennemskuelig. Disse infobokse skulle omskrives for at afvikle Geobox: {{Dansk kommune}}, {{Infoboks provins i Canada}}, {{Infoboks russisk føderationselement}}, {{Infoboks svensk kommune}}, {{Infoboks provsti}}, {{Infoboks kommune på Færøerne}}, {{Infoboks provins}}, {{Infoboks dansk kommune}}, {{Infoboks grønlandsk kommune}}, {{Infoboks tidligere dansk kommune}}, {{Infoboks Amtmedgeobox}}, {{Infoboks provins}}, {{Infoboks dansk kommune}}, {{Infoboks danske domstole}}, {{Infoboks svensk forsamling}}, {{Infoboks tidligere dansk politikreds}}, {{Infoboks kommune i Canada}}, {{Infoboks kommune i Canada/territorium}} og måske flere. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jul 2019, 19:08 (CEST)
Det er nogle år siden jeg har brugt den, - det var vist hovedsagelig på artikler om floder i USA og Canada, så jeg ville sætte pris på at Infoboks flod og den engelske Infobox river blev koordineret før en sletning af geobox. Nogle ting hentes via WD, men der er så vidt jeg kan se huller. - Nico (diskussion) 11. jul 2019, 22:29 (CEST)
{{Infoboks flod}} bruger ikke Geobox, som den vil ikke blive påvirket af evt. ændringer her. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jul 2019, 22:40 (CEST)
Nej, men det bliver vel den der skal afløse i de flodartikler, hvis i sletter geobox. - Nico (diskussion) 11. jul 2019, 22:54 (CEST)
Jeg har tjekket listen af skabeloner. I forvejen have jeg listen infoboks ikke konverteret, hvor alle er med. Dog er {{Infoboks kommune i Canada}} og {{Infoboks kommune i Canada/territorium}} placeret forkert, da man i databasen ikke kan se, at det er en Geobox-skabelon. Man kan kun se det, hvis der er en visning af et eksempel med skabelonen selv - det mangler her. Kun {{Infoboks dansk kommune (1868-1970)}} og {{Infoboks provins i Sydkorea}} mangler i listen. {{Infoboks kommune i Canada}} bruges ikke - den vil jeg få slettet. --Steen Th (diskussion) 12. jul 2019, 16:02 (CEST)
Flere oplysninger: {{Coord wd/find regionskode}} har det godt. Der er 444 artikler, hvor den ikke sætter region i koordinater. 216 er pga. der er dobbelt land, 59 har et "land", som ikke er defineret - mest gamle lande.. Og 169 uden land. --Steen Th (diskussion) 12. jul 2019, 18:30 (CEST)

Jeg har nu sat mig nok ind i geobox til at forstå hvad der skete. {{CountryAbbr}} finder regionskode til koordinater udfra landenavn. Hvis det ikke lykkedes bruges {{CountryAbbr2}} som backup. Den refererer til flag-skabeloner for alle lande, for at se om en af dem er brugt. Det er yderst ineffektivt (op til 1 CPU-sekund). Jeg har oversat landenavne fra svensk til dansk i {{CountryAbbr}}, og indsat parameteren coordinates_type= i de de tilfælde country= ikke er brugt eller indeholder kode (f.eks. flag) ud over landenavn for at undgå at {{CountryAbbr2}} bruges. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jul 2019, 14:34 (CEST)