Skabelondiskussion:Kategoriomdirigering

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er kategoriomdirigeringer en fordel?[rediger kildetekst]

Jeg er ikke sikker på, at kategoriomdirigeringsskabelonen er en fordel. Når der er en kategoriomdirigering, så bliver linket ikke rødt på siderne, og så ser man ikke umiddelbart, at der er "noget galt".

Hvis siden bliver rød, så kan brugeren se, at det ikke er den rigtige kategori, der er valgt. Dette mener jeg er en fordel. Hvis der er tale om en kategori, der er blevet flyttet et andet sted hen, så kan man opnå samme effekt ved at skrive den nye kategori i beskrivelsesfeltet når man sletter. Se fx: Kategori:Danske operasangere.

Jeg synes derfor, at kategoriomdirigeringer bør være en absolut undtagelse og fx kun bruges, hvis der er tale om en slags flertydig side. --MGA73 20. jan 2009, 21:48 (CET)

Det er sandsynligvis kun erfarne brugere (altså brugere, der har en idé om hvilke kategorier, der er), der vil betragte det røde link som en advarsel - og hvis man ikke forsøger at oprette kategorien, ser man ikke beskrivelsen. Personlig vil jeg nok betragte et rødt kategorilink som ethvert andet rødt link - nemlig som noget, man kan gøre noget ved, når/hvis man får tid til det. --Palnatoke 20. jan 2009, 22:04 (CET)
Godt point. Men så må vi erfarne brugere jo holde et vågent øje med dette på Speciel:Ønskede_kategorier. Mit bud er, at det vil være lettere at fange "fejl" ved at kigge på nævnte liste end ved kategoriomdirigeringer. Desuden er det vist oftest erfarne brugere, der kategoriserer. Så jeg tror ikke uerfarne brugere vil savne kategoriomdirigeringer. --MGA73 20. jan 2009, 22:08 (CET)
Jeg har nu kørt første kørsel med min bot og det ser ud til at virke. Der er p.t. en cool-down periode på 7 dage før den flytter kategorierne. Dvs. kategorier tømmes ikke, hvis kategorien har været ændret indenfor de seneste 7 dage. Formentlig for at undgå hærværk eller at nogen "bare" flytter uden at have koncensun. Så fremover er det en god idé at tjekke Kategori:Omdirigeringskategorier og sikre at der ikke sker uønskede omdirigeringer.

Spørgsmål[rediger kildetekst]

Hvorfor skal omdirigeringer i kategori:-navnerummet opsættes med {{kategoriomdirigering|destination}} i stedet for #REDIRECT [[:Kategori:Destination]]? Christian Giersing (diskussion • bidrag • e-mail) 22. mar 2009, 20:08 (CET)

Hvis man bruger redirect så vil der stadig stå den gamle kategori på artiklen og artiklen vil ikke optræde i kategorien. Det gjorde der i alt fald ikke da jeg testede --MGA73 26. mar 2009, 12:15 (CET)

Kategoriomdirigering kolliderer med HotCat[rediger kildetekst]

Når man bruger HotCat, sker det at man kommer til at benytte en omdirigeret kategori. Det er mindre heldigt. --Palnatoke 11. mar 2011, 13:44 (CET)

Jeg har starten en diskussion her. Så hvis der er input... --Steen Th (diskussion) 8. nov 2014, 11:13 (CET)