Them Andelsmejeri

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Them Andelsmejeri er et andelsmejeri beliggende i byen Them (Them Sogn, Vrads Herred) i det jyske søhøjland ikke langt fra Silkeborg.

Mejeriet er et af Danmarks ældste andelsmejerier – og et af de få selvstændige, som stadig eksisterer. Historien går helt tilbage til 1888, hvor 47 andelshavere gik sammen. Siden er mejeriet vokset, mens landbruget har udviklet sig mod færre og større bedrifter. I dag er der 13 andelshavere, hvoraf seks er økologiske landmænd. Andelshavernes gårde ligger inden for 25 kilometers afstand til mejeriet og leverer alle mælk til de mange danbo- og specialoste, som mejeriet producerer. Af de mere kendte oste kan nævnes; Fætter Kras, Guld, Rød Krystal og Tollund-ostene.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Them Andelsmejeris officielle hjemmeside

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

Koordinater: 56°05′45″N 09°32′41″Ø / 56.09583°N 9.54472°Ø / 56.09583; 9.54472