Wikipedia-diskussion:AA-TaskForce/Ædelgasser/Krypton

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Meteor/meteorit[rediger kildetekst]

Jeg vil helst ikke gøre mig klog på den slags, men spørger blot: er der ikke forskel på en meteor og en meteorit? For i så fald skal linket da gå til meteorit, selvom vi endnu ikke har den. --CarinaT 11. jul 2008, 11:44 (CEST)

Metorit omdirigerer til meteor, hvor betegnelsen er nævnt. Ændringen må derfor være ok, og er kun foranlediget af, at links ikke bør gå til omdirigeringssider. Mere generelt har vi desværre mange omdirigeringer, som er "falske" og som kun tjener til at skjule manglende artikler (spektrum og spektrallinje omdirigerer f.eks. til spektroskopi, selvom der er masser af skrive om de emner). --Sir48 (Thyge) 11. jul 2008, 12:35 (CEST)
Okay, det var lidt det jeg tænkte. Men så må det jo blive sådan for nu... --CarinaT 11. jul 2008, 15:11 (CEST)

Varmeledning og kilder til fysiske/kemiske oplysninger[rediger kildetekst]

Der synes at være et problem omkring varmeledning i infoboksen. Det er for det første et slemt problem, at "varmeledningevne" (med iw til en:Thermal conductivity) omdirigerer til Specifik varmeledningsevne (engelsk: en:Specific heat capacity). De to begreber har hver sin SI-enhed. Værdien i vores boks er iøvrigt anført med tilføjelse af enheden m, som er forkert. Desuden er værdien ifølge den tyske side 0,00949 W/(m · K) og ikke som i vores boks 9,43 m(!) W·m–1K–1, mens den specifikke varmeledningsevne, som anført på den engelske side er "(25 °C) 20.786  J·mol−1·K−1" og på den tyske: "248 J/(kg · K)".

Mere generelt: Der er behov for at finde en løsning på kilder til tallene i infoboksen. Det er dog en opgave, som hører mere generelt til grundstofboksen. --Sir48 (Thyge) 11. jul 2008, 12:35 (CEST)