Wikipedia-diskussion:Pressemeddelelse august 2019

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kritikpunkter[rediger kildetekst]

Jeg finder dette udkast til pressemeddelelse problematisk på mange punkter:

  • Det sanktionerer oprettelse af artikler uden kilder idet disse kan "tilføjes senere". Det er nonsens og for mig at se en ufuldstændig uacceptabel udtalelse. Dels er det imod Wikipedias overordnede principper, dels kan de ikke nødvendigvis tilføjes senere. Måske findes der ikke offentligt tilgængelige kilder for oplysningerne, eller andre kender dem ikke.
  • Ordet "notabilitet" betyder ifølge Den Danske Ordbog en "kendt og indflydelsesrig person". Vi kan ikke anvende det ord udenfor Wikipedia med vores egen hjemmelavede betydning og forvente at nogen forstår hvad vi taler om. I bedste fald vil vi blive regnet om uvidende barbarer som ikke kan tale dansk.
  • Der stemmes ikke om sletninger. Nogle brugere bruger "stemme" som en slags slangord for deres bidrag i sletningsdiskussioner, men det vil være en grov misrepræsentation af Wikipedias virkemåde at kalde sletningsdiskussioner for afstemninger i en pressemeddelelse.
  • Jeg tvivler på at den nuværende opstilling som starter med et langt og kedeligt citat vil tiltrække læsere. Jeg tvivler endda på at det vil blive bragt i en avis.

--Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. aug 2019, 12:36 (CEST)

Indvendingen mod afstemning bifalder jeg, havde selv lidt problem med formuleringen, prøver at ændre det. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 4. aug 2019, 12:43 (CEST)
Tilføjelse af kilder senere er nu også fjernet. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 4. aug 2019, 12:46 (CEST)

Tidspunkt for udsendelse[rediger kildetekst]

Jeg havde egentligt regnet med udsendelse i dag ved middagstid, men vil gerne vente til tirsdag, så alle har mulighed for give kommentarer og rettelser.

Btw. den skal vel kun til Weekendavisen eller hvad?

venlig hilsen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 5. aug 2019, 09:47 (CEST)

Ja, det har vel mest interesse for Weekendavisens læsere. Som alternativ til en pressemeddelelse, kunne man også sende teksten til deres debatside på emailadressen opinion@weekendavisen.dk --Weblars (diskussion) 5. aug 2019, 18:02 (CEST)
Det er nu sendt til opinion@weekendavisen.dk --Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. aug 2019, 09:38 (CEST)
Det kom øjensynlig ikke i Weekendavisen 9-15 august 2019. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 9. aug 2019, 14:54 (CEST)
Men i den efterfølgende avis læserbrev om bla. notabilitet. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. aug 2019, 19:02 (CEST)