Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Politik

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Portal og udseende[rediger kildetekst]

Har forsøgt lidt alternativt at bygge projektet om som en portal, jeg håber det hjælper på overskueligheden og at arbejdet kommer bedre i gang - ved godt det stadigt kræver lidt tilretning, men tror det er godt på vej --BillyDK (diskussion) 1. sep 2015, 04:02 (CEST)

Det ser bedre ud end det gamle. Dog savner jeg nogle informationer, så som fremtidige valg og hvad man skal være opmærksom på skal ændres - eller som er sket og kræver opdatering. Arbejdsområder synes jeg også var et fint afsnit, men jeg ved ikke om det er muligt at vedligeholde. /Patrik Näsfors (diskussion) 8. dec 2016, 03:48 (CET)
Jeg savnede en kategori i bunden af portal-artiklen, der placerede projektet i dets egen kategori. Jeg troede, at det måtte skyldes, at kategorien var blevet gjort til en "skjult kategori", og at jeg ikke kunne se den, fordi jeg havde valg, at skjulte kategorier ikke vises. Men nu har jeg ændret mine indstillinger, og jeg kunne stadig ikke se kategorien. Nu fandt jeg så ud at, at projektet slet ikke var i Kategori:WikiProjekt politik. Jeg har tilføjet kategorien. Jeg har set på, hvor mange sider, der har fået tilføjet skabelonen WPP, og det er altså ikke særlig mange. Men med den nuværende diskussion, hvor et flertal ønsker at fjerne skabelonerne, så ved jeg ikke, om det betaler sig at gøre en indsats med at sætte skabelonen på relevante artikler. Men hvir nu skabelonerne ikke fjernes, så ville jeg foreslå, at en eller anden som har forstand på botter, sætter en bot til at sætte skabelon:WPP på de artikler, som i forvejen har skabelon:WPFT (Folketinget), da disse artikler jo selvfølgelig også tilhører dette projekt. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 8. dec 2016, 07:44 (CET)

Jeg vil gerne lave sådan en liste for danske folketingsvalg. Men skal først lige finde ud af hvordan man gør det lettest, og om den kan overhovedet kan bruges:

https://en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_Italy#Graph_of_general_election_results JurijFedorov (diskussion) 2. nov 2017, 15:20 (CET)

Hvornår skal vi fjerne ting fra Aktuelt og behøver vi arkivere dem på nogen måde eller kan vi bare slette dem? Jeg tænker at det som er over et år i hvert fald kan fjernes.

Derudover kunne jeg tænke mig at der blev knyttet opgaver til aktuelle begivenheder. Enten i den samme boks som underpunkter eller i en separat boks. F.eks. har det været ændringer i ministerier ifm. den nye regering, så artikler skal skrives om og omdøbes/flyttes, plus ændring de steder hvor ministrene er nævnt. Jeg forsøger bruge Wikidata mere og mere, så der skulle man f.eks. kunne gemme aktuelle ministre.

/Patrik Näsfors (diskussion) 8. dec 2016, 03:57 (CET)

Politistub?[rediger kildetekst]

Under Hjælpesider står der "Stubbe", og deri ligger kun en skabelon, men jeg kan ikke se, hvad den har med politik at gøre? Den hedder "Politistub", jeg kunne forstå det, hvis den hed "Politikstub" eller lignende, men Politi? Er det ikke en fejl? Mvh. --EileenSanda (diskussion) 8. dec 2016, 07:46 (CET)

Den hedder vel Politistub fordi den har med Politi at gøre, ikke med politiK. Artikler, der bruger den: Speciel:Hvad_linker_hertil/Skabelon:Politistub. Fra skabelonens wikitekst:
{{standardstub
| billede = Police light.svg
| billedtekst = Politi
| beskrivelse = Denne [[politi]]relaterede artikel
}}<includeonly>[[Kategori:Påbegyndte artikler om politi]]
Så jeg forstår ikke rigtigt spørgsmålet. --Madglad (diskussion) 8. dec 2016, 08:25 (CET)
Der stod "Politistub" her på projektsiden som handler om politik med k, det stod i kassen med overskriften "Hjælp", og jeg kan ikke se, hvad politiet har med politik at gøre? Men jeg tillod mig at ændre det til "Politikstub", da det giver mere mening i dette projekt. --EileenSanda (diskussion) 8. dec 2016, 09:25 (CET)
Sandsynligvis en fejl, så tak for at du rettede det. /Patrik Näsfors (diskussion) 8. dec 2016, 09:33 (CET)

Fejl i mandattal[rediger kildetekst]

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal påpege det, da jeg er ny bruger her, men der er en del fejl i diverse tal for danske folketingsvalg. Og i denne artikel kunne jeg ikke engang påpege det, da man ikke kan redigere den. Men tallene bliver ikke sammenlagt 104:

https://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Folketingsvalget_1879

Fejl i mandattal jeg har fundet, årene: 1861, 1866 oktober? (ved ikke), 1869, 1876. Og der er en del andre fejl, for mandattallet bliver ofte oplyst til at være 104, men kun 1866 har 104 mandater i hele Danmarkshistorien. JurijFedorov (diskussion) 2. nov 2017, 15:01 (CET)