Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/185.85.44.159

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg kan se at IP 185.85.44.159 har været et problem over flere år. Er det en mulighed at blokerer adressen permanent, fremfor at skulle blokerer med et års varighed hvert år? mvh Tøndemageren (diskussion) 27. nov 2018, 10:52 (CET)

Det er besluttet permanent at blokere IP-adresser knyttet til grundskoler. For IP-adresser, der (a) har en adfærd, der minder om skoleelever, (b) som tydeligvis ikke agter at bidrage til encyklopædien, og (c) iøvrigt genoptager hærværk kort tid efter udløb af tidligere blokering, er der efter min opfattelse intet problem i at blokere IP-adressen permanent. En lang række IP-adresser er blevet blokeret på den måde, og vi har ikke modtaget ønsker om at få ophævet blokeringerne. Den konkrete IP-adresse opfylder alle tre kriterier, og bør efter min opfattelse blokeres permanent, så vi slipper for at skulle bruge tid på det igen i november 2019. --Pugilist (diskussion) 27. nov 2018, 11:17 (CET)
Udgangspunktet er at en IP-adresse kan skifte ejer og at vi derfor ikke blokerer dem permanent. Den eneste undtagelse er danske grundskoler og proxy-forbindelser, sidstnævnte fordi de gør blokeringsforanstaltningen ineffektiv, og førstnævnte fordi vi ikke har resurserne til at håndtere den mængde der kommer fra grundskolerne (selv om den er ret ineffektiv da der er masser af skoler der ikke kan identificeres). 2-10 hærværksredigeringer hver 12. måned virker ikke som tilstrækkelig grund til at blokere permanent. Man kunne overveje at forlænge perioden til f.eks. 2 år, men det kan også være betænkeligt af hensyn til at IP-adressen kan skifte ejer. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 27. nov 2018, 11:13 (CET)
Det ser ud til at Rudersdal kommune har 185.85.44.0/22 og der har vist aldrigt været en god redigering fra nogle af de IP'er. Jeg vil mene at det kan forsvares med en skoleblokering. Alternativt nøjes med de IP'er i ranget som har begået mest hærværk fornyligt.
Grunden til at der kun er 2-10 redigering hver 12. måned er at der uddeles en års-blokering hver gang de dukker op. Mvh KnudW (diskussion) 27. nov 2018, 11:19 (CET)

(redigeringskonflikt 2)

@InsaneHacker: Beklager regigeringskonflikten. Du overser, at det begrænsede mænge hærværksredigeringer (2-12 på et år) skyldes, at IP'en har været blokeret i et år. Mønsteret er, at IP'en begynder igen straks blokeringen udløber. Argumenterne der førte til blokering af grundskolerne er fuldt ud gyldige også her. --Pugilist (diskussion) 27. nov 2018, 11:21 (CET)
Jeg er godt klar over at der er pga. blokeringen at der ikke er mange redigeringer. Mit argument er netop at den forstyrrelse der opstår mellem at blokeringen ophører efter 1 år og bliver genindsat kort tid herefter er så lille at det ikke berettiger en permanent blokering. Jeg synes vi skal være varsomme med at sidestille diverse blokeringer med skoleblokeringer. Det var nemt dengang man kategorisk kunne blokere Sektornet-adresser, men Rudersdal Kommune omfanger ikke kun skolevæsnet. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 27. nov 2018, 11:40 (CET)
Vi modtager særdeles få begæringer om at få åbnet for permablokerede IP'ere, så jeg tror ikke på, at det er noget væsentligt problem. Har IP'en skoleadfærd, og er det en adresse, der kun leverer hærværk i skoletiden og ikke viser ønske om at bidrage positivt, ser jeg intet problem i at lukke det ned. Det er muligt, at det anses som et mindre problem for Wikipedia, hvis vi alene har tidsbegrænsede blokeringer, men for den del af korpset, der prøver at følge med bølgen af hærværk i skoletiden, tror jeg, at jeg kan nævne, at opfattelsen ikke deles hele vejen rundt. Jeg vil være ked af, hvis jeg skal bruge mere fritid på at lukke en skoleklassse ned for 14. gang. --Pugilist (diskussion) 27. nov 2018, 17:31 (CET)
Blot som et Coda til ovenstående, så er jeg begyndt at give 2-4 år lange blokeringer til de konsekvente skolevandaler, og ikke længere uendeligt. Det tager lidt længere tid, men det anerkendes, at vi kan får noget bøvl om nogle år, når en ISP flytter et IP-range. --Pugilist (diskussion) 8. feb 2019, 17:07 (CET)
Konklusion:
Debatten ophørt, hvorfor AOA’en lukkes. Muligheden for en tidsbegrænset blokering ud over ét år er en mulighed, der kan anvendes, hvis en uendelig blokering konkret vurderes værende for indgribende. Pugilist (diskussion) 28. mar 2019, 22:40 (CET)