Wikipedia:Ansøgning om administratorstatus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Solicit-Reference.svg Gnome-system-run.svg Monobook icon.svg Wiki-name.svg RCPatroller Badge.png Wiki-newadmin.svg Bookmark-new.svg
Anmodning om
administratorassistance
Anmodning om botstatus
Bot approval requests
Anmodning om botassistance Anmodning om ændring af brugernavn
Rename requests
Ansøgning om
patruljantstatus
Ansøgning om
administratorstatus
Ansøgning om
bureaukratstatus

Genvej:
WP:ADM/A

Vil du ansøge om administratorstatus, er du kommet til det rigtige sted. Den nuværende politik på den danske Wikipedia er at give administratoradgang til ansøgere som generelt er kendt for at være aktive bidragydere på Wikipedia, samt har vist forståelse for Wikipedias politikker og normer. Administratoradgang tildeles af bureaukrater efter almindelig konsensus blandt registrerede brugere. Bureaukraten kan nægte administratoradgang, hvis det vurderes at afstemningsreglerne er blevet misbrugt.

Overvejelser før du søger[redigér | redigér wikikode]

Før du ansøger om at opnå administratorstatus, bør du overveje, hvorfor du ønsker administratorstatus og din baggrund for dette. Her er en række overvejelser du bør læse før du tilføjer din ansøgning:

 • Nogle tror at det kræver administratorstatus for at bidrage med nye artikler eller rettelser til artikler på Wikipedia. Dette er ikke tilfældet, og du bør læse reglerne igen. Det er de færreste ting på Wikipedia der kræver en administrator.
 • Andre tror, at en administrator er noget særligt og at vedkommendes mening vægter højere end andre brugeres. Sådan er det ikke – se også Wikipedia:Administratorer.
 • Til gengæld kan administratorer slette artikler og blokere brugere, hvis de ikke skønnes at overholde politikker og normer samt skrivebeskytte sider. Det er imidlertid her vigtigt, at man både kan vise omtanke, så man ikke skaber unødige konflikter, men samtidig også kan handle hurtigt og hårdt overfor brugere, der udøver gentagent hærværk eller ikke er modtagelige for fornuft.
 • Nogle har ansøgt om administratorstatus på grundlag af ganske få redigeringer, men med henvisning til at vedkommende i forvejen har kendskab til wiki-konceptet, fx gennem interne firma-wikier. Dette er ikke et grundlag for administratorstatus på Wikipedia. Det er ikke kendskabet til konceptet, men din praksis her på Wikipedia.
 • Den nok hyppigste grund til at ansøge om administratorstatus her på Wikipedia er ønsket om at være med til at stoppe hærværk. Men du skal være opmærksom på at det ikke kun er administratorer der kan håndtere hærværk. Det kan du også som ganske almindelig bruger. Til dette findes der bl.a. en række skabeloner som kan bruges til at henlede administratorernes opmærksomhed på problematiske artikler.
 • Generelt kan det siges til administratoraspiranter: Din ansøgning bliver vurderet på baggrund af dine redigeringer. Du bliver ikke admin på grundlag af andet end det der foregår her på Wikipedia. Der er ingen faste regler for hvor længe du skal have været her, eller hvor mange redigeringer du skal have lavet. Men har du fx været her mindre end 6 måneder eller har færre end 1.000 redigeringer, så skal du ikke regne med at blive administrator. Simpelthen for at sikre at du har lært Wikipedias opbygning, funktioner, normer, praksis og medbrugere at kende, og for at vi andre har noget at bedømme dig på. Det er heller ikke nok blot at skrive og rette stavefejl, du skal have demonstreret at du forstår principperne ved fx at fjerne hærværk, indsætte relevante velkomster og påsætte relevante skabeloner (fx {{notabilitet}}, {{copyvio}}, {{nonsens}}, {{POV}} osv). Endelig værdsættes det at du også deltager i diskussioner, og helst med mere end bare "Det synes jeg også", så vi andre kan få bedre indtryk af dig, og for at du selv kan vise, at du kan begrunde dine holdninger og handlinger. Det sidste sætter navnlig nybegyndere pris på, og det er ikke mindst dem, man som administrator bruger tid på at yde hjælp og forklaringer.

Hvis du får afslag[redigér | redigér wikikode]

Først og fremmest: lad være med at blive sur, fornærmet eller ked af det hvis du får afslag. De andre afslår ikke af ond vilje. Men som kandidat stiller man sig selv til offentlig skue og vurdering, og så kan man ikke uden videre forvente, at alle andre automatisk kommer med støtte og ros. Tværtimod sker det af og til, at nogle påpeger svagheder og problemer. Det kan være manglende tålmodighed, uigennemtænkte handlinger eller unødig ophidselse. Ting som man måske ikke altid selv er opmærksom på, men som udenforstående ofte ser noget klarere – og ikke mindst skal leve med.

Så når du har sundet dig, så læs diskussionen igennem i ro og mag. De andre vil typisk påpege nogle ting, du kan gøre bedre, f.eks. gøre mere for hærværksbekæmpelsen, vise mere tålmodighed eller deltage aktivt i diskussioner. Hvis du så i de følgende måneder viser forbedringer, så øger du også chancen for, at en eventuel ny ansøgning går igennem. Det er normalt en god idé at vente mindst et halvt år med at søge på ny; søger du hurtigere end dét vil der næppe være meget nyt at bedømme din ansøgning ud fra, hvorfor det er usandsynligt at stemmerne falder anderledes ud. Vis hellere lidt mere tålmodighed og brug tiden på at gøre en konstruktiv indsats. Så bliver de andre også mere positivt stemt overfor dig.

Ansøgningsvejledning[redigér | redigér wikikode]

Du anmoder om administratorstatus ved at skrive {{Anmodning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN}}. Hvis du har oprettet en anmodning flere gange, skriver du nummer efter alle anmodninger bortset fra den første, således at der ved nummer to kommer til at stå: {{Anmodning om administratorstatus|bruger=DITBRUGERNAVN|nummer=ANTAL}}. Herefter gemmer du og trykker på det røde link i skabelonen. Herinde skriver du din ansøgning, gemmer og krydser ben og tæer.

Når anmodningen er blevet behandlet, vil en guru sørge for at den bliver ordentligt arkiveret.

Denne diskussionsside indeholder et eller flere forslag, hvor en bruger ønsker yderligere kommentarer fra andre brugere først.

Om du støtter eller ikke støtter forslaget kan du vise således:
*{{støtter}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol support vote.svg Støtter (begrundelse) --din signatur
*{{neutral}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol neutral vote.svg Neutral (begrundelse) --din signatur
*{{støtter ikke}} (''begrundelse'') --~~~~ vil blive Symbol oppose vote.svg Støtter ikke (begrundelse) --din signatur

Denne skabelon bør fjernes efter forslaget er gennemført/droppet.

Tidligere anmodninger kan findes i:

Bruger:Patchfinder

[redigér]
Denne diskussion er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Jeg har været på aktiv på Wikipedia siden 2008, primært på den dansk-sprogede, men også i nogen grad på den engelsk-sprogede. Jeg deltager ofte i diskussioner og bidrager flittig med nye artikler. Jeg rydder også meget op i kategorier og opretter mange nye. For godt et år siden blev jeg patruljant og har der igennem arbejdet med hærværksbekæmpelse og verificering af indholdet i artikler.

Som administrator vil jeg begynde ydmygt og gradvist bygge på. Jeg vil udvise tilbageholdenhed med at bruge administratorrettigheder, når jeg er personligt involveret, men samtidig vil jeg primært bruge rettighederne inden for mine egne videns- og interesseområder. Jeg vil ikke være konfliktsky, men samtidig tænke før jeg handler.

Konkret vil jeg benytte administratorrettighederne til at rydde op og bekæmpe hærværk. Bl.a. ved at indsætte skrivebeskyttet skabeloner og fjerne dem igen, når de ikke længere er nødvendige, ved sletning af hærværksartikler, og ved sletning af overflødige omdirigeringer. --Patchfinder (diskussion) 29. okt 2014, 19:07 (CET)

 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Patchfinder er efter min mening langt fra så neutral og afbalanceret, som det må forventes af en administrator. Rmir2 (diskussion) 29. okt 2014, 19:12 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Patchfinder er efter min mening både neutral, afbalanceret og kompetent. --Palnatoke (diskussion) 29. okt 2014, 19:26 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - det er jeg heller ikke så nervøs for. Pugilist (diskussion) 29. okt 2014, 19:31 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - @Rmir2: Jeg skriver tydeligt, at jeg vil udvise tilbageholdenhed med at bruge administratorrettigheder, når jeg er personligt involveret. Det agter jeg at overholde fuldt ud og i langt de fleste tilfælde, vil jeg også afholde mig helt fra at bruge dem, når fx flytteforslag eller sletteforslag jeg er involveret i indeholder uenighed. Der kan dog være tilfælde, hvor der egentlig er enighed, men ingen har handlet, selv om de har haft flere dage til det. I disse tilfælde finder jeg det ok at handle, også selvom jeg selv er forslagsstiller. Jeg beklager vis min formulering kunne misforstås. --Patchfinder (diskussion) 29. okt 2014, 19:36 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - --Glenn (diskussion) 29. okt 2014, 19:41 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - --Jan Friberg (diskussion) 29. okt 2014, 20:52 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Han er både neutral, afbalanceret og kompetent i tilstrækkelig nok omfang til rollen. Det er også dejlig at få nye ind. --Steen Th (diskussion) 29. okt 2014, 22:55 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - @Rmir2: Vi er tit uenige og tit meget uenige, men i langt de fleste tilfælde er vi dog enige. Det er dog de tilfælde, hvor vi er uenige, der giver anledning til de lange diskussioner. Enighed er dog ikke det samme som neutralitet. Man kan sagtens være uenige og agere neutralt og man kan sagtens være enige og agere partisk. Jeg har aldrig observeret, at du har henvendt dig på min diskussionside, med begrundelsen at jeg ikke agerede neutralt, det håber jeg, at du vil gøre, såfremt at det på et tidspunkt skulle ske. Enighed er i modsætning til neutralitet ikke et kriterium for at være administrator. --Patchfinder (diskussion) 29. okt 2014, 23:03 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg betvivler i og for sig ikke din oprigtighed, men kan konstatere, at uenighed kan blive et problem, hvis den ene part har rettigheder, der kan blokere den anden part. Efter erfaringen med Pugilists - efter min opfattelse - misbrug af administratorrettigheder (midt i en igangværende debat) kan jeg godt blive usikker på fremtiden. Hvis man - som både du og jeg - har en håndfast opfattelse af tingene, står man sig efter min opfattelse bedst ved ikke at tiltage sig ekstra rettigheder, da faren for et - utilsigtet - misbrug er tilstede. Det er en af grundene til, at jeg aldrig selv ville indgive en administratoransøgning. Man skal erkende sine svage sider, og det føler jeg mig ikke overbevist om, at du har gjort. Intet vil glæde mig mere, end hvis jeg har taget fejl. Hvis ikke, vil jeg utvivlsomt bringe denne ansøgning og diskussion i erindring. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 30. okt 2014, 08:08 (CET)
 • @Rmir2: Ok, jeg kan konstatere, at du hidtil mener, at jeg har været tilstrækkelig neutral. Din modstand er altså begrundet med frygt for, at jeg ikke vil kunne holde den fremover. Din pointe er dermed forstået, jeg kan blot pointere, at jeg vil undlade at benytte administratorværktøjer, når diskussionsbølgerne går højt. Hvorfor jeg mener, at der er grund til fortsat at have tillid til mig. --Patchfinder (diskussion) 30. okt 2014, 09:19 (CET)
Det ser ud til, at du får klar opbakning, og det respekterer jeg naturligvis. Som sagt: jeg vil hellere medgive, at min frygt er ubegrundet end se den begrundet. Så jeg afventer og ser hvorledes, du vil håndtere den tillid, wikipediakollektivet har udvist. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 30. okt 2014, 16:21 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Nico (diskussion) 29. okt 2014, 23:22 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 30. okt 2014, 00:56 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter Efter at have kigget igennem 3-4 stk. af de diskussionsider PF har været involveret i samt diskussioner jeg selv har haft med ham syntes jeg at han har en god mentalitet, han kan godt være kritisk men han er meget høflig og rationel. Perfekt administratormateriale Mvh. InsaneHacker (diskussion) 30. okt 2014, 09:31 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - naturligvis. Jeg har ingen indvendinger mod Patchfinders arbejde, og tiltroen til at adminværktøjerne bliver forvaltet fornuftigt er der heller intet i vejen med. --Medic (Lindblad) (diskussion) 30. okt 2014, 11:15 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Troede faktisk allerede at det forholdte sig sådan, at du var administrator, men der tog jeg så fejl. Jeg har derfor ikke umiddelbart nogle indvendinger mod en udnævnelse. mvh Tøndemageren (diskussion) 30. okt 2014, 13:53 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter - Absolut kompetent som administrator, så der er plusser herfra. Men støtten gives også i håb at fortidige stridigheder med andre kompetente brugere bilægges og at tidligere tiders godt samarbejde vil blive bragt frem igen, så geografi-niveauet kan blive højnet på dawiki. --Hubertus (diskussion) 30. okt 2014, 16:06 (CET)
 • Symbol support vote.svg Støtter -- Pelle Hansen 30. okt 2014, 20:00 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Mht. til at være kritisk, så er det fordi, at jeg gerne vil have så højt niveau som muligt på dansksproget Wikipedia og fordi jeg tror på, at det nytter at diskutere og komme med forslag til forbedringer. På nogle måder er Wikipedia lidt utaknemmelig, forbi man primært henvender sig til hinanden, når man ønsker forbedringer. Det er min erfaring at det virker positivt på Jer og at i også kan fortælle mig, når jeg er galt afmarcheret. I kan ikke se, når jeg har læst en artikel og tænker skidegodt arbejde, nu er der dog kommet en takkeknap, hvor man kan relativt let kan sige tak, jeg er begyndt at bruge den, men jeg kan stadig blive bedre til det. --Patchfinder (diskussion) 31. okt 2014, 18:55 (CET)

Alle pånær én er for at give Patchfinder administratorstatus, som hermed tildeles. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 7. nov 2014, 23:06 (CET)

Jeg takker for tilliden :-) --Patchfinder (diskussion) 8. nov 2014, 12:39 (CET)

Bruger:Bosomwipe

[redigér]
Denne diskussion er lukket. Rediger venligst ikke mere i teksten.

Jeg har igennem hele mit liv bidraget til dette storslåede projekt, og jeg håber nu at jeg kan bidrage endnu mere. Hvis jeg bliver admin vil jeg sige mit job op og være på wikien 8 timer om dagen, mindst!! Det er jo nemlig den slags intiativ, vi har brug for her. Jeg ved godt at jeg rent symbolsk allerede ER admin, men nu kan vi jo bare lige gøre det formelt. XOXO --Bosomwipe (diskussion) 16. nov 2014, 19:47 (CET)

 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Useriøs ansøgning. --Dannebrog Spy (diskussion) 16. nov 2014, 20:08 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Seneste to redigeringer useriøse og eneste siden foråret 2013. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. nov 2014, 20:12 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Ansøgningen er meget useriøs. Giver ikke mening. --Søren1997 Hadsunds våben.png (diskussion // Projekter // bidrag) 16. nov 2014, 21:00 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - Dine bidrag er påskønnede, men alt, alt for få. Din deltagelse i Wikipedia ud over nogle enkelte redigeringer er ikke-eksisterende. Du har endnu intet i din baggrund der taler for, at du kan håndtere administratorhvervet. Bliv ved med at deltage i projektet med gode redigeringer, find ud af hvordan Wikipedia-samfundet hænger sammen og begynd at deltage aktivt og konstruktivt, så kan det tænkes du en dag ender som admin... men ikke nu. --Medic (Lindblad) (diskussion) 17. nov 2014, 00:13 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - For få bidrag til at vurdere om du er egnet til at være administrator. Mvh Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 17. nov 2014, 09:07 (CET)
 • Symbol oppose vote.svg Støtter ikke - brugeren er nu blokeret pga. hærværk, så denne kan vist lukkes. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 17. nov 2014, 10:03 (CET)

Administratorstatus tildeles ikke pga. manglende seriøsitet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 17. nov 2014, 17:01 (CET)