Wikipedia:Landsbybrønden/Commonscat mv.

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Commonscat mv.[rediger kildetekst]

Min bot er i gang med at sætte {{Commonscat}} på artiklerne. Det fungerer lidt som iw og er et link til billeder mv. på Commons. Der er dog to mindre "problemer":

1) Vi har mange skabeloner med henvisninger til Commons (for mange efter min opfattelse). Scriptet var ikke gearet til det, så i starten kom der en skabelon på, selvom der var en af de andre skabeloner. Jeg har rettet scriptet, så der burde ikke komme flere af den slags "dubletter". Hvis I støder på nogen, så er det bare at slette den ene af den.

2) Skabelonen bliver placeringen er "et sted i bunden". Afhængigt af hvordan artiklen ser ud, så ser det enten ok ud eller lidt "grimt". Løsningen er blot at rette det, når man støder på en artikel, hvor det ikke ser pænt ud. Jeg ved ikke helt om der er standard for hvor henvisningen bør være, men mit bud er i bunden (dog før stubbe og navigationsbokse) eller sammen med eksterne henvisninger. --MGA73 28. feb 2009, 16:07 (CET)

Nåe ja. Det kunne da også være sjovt at prøve at finde nogle gode billeder til de artikler, der ikke allerede har (nok) billede(r) på. --MGA73 28. feb 2009, 16:24 (CET)

Nye problemer/udfordringer[rediger kildetekst]

Vi har 10 skabeloner i Kategori:Commons-skabeloner + {{Søsterlinks}}. Det virker fint når man bare skal linke til commons, men det har den bivirkning, at når man overfører billeder til commons, så kan CommonsHelper ikke kende alle de skabeloner, og derfor kan den ikke altid finde de rigtige kategorier at sætte billederne i. Jeg foreslår derfor, at vi begrænser brugen af skabeloner, og prøver at holde os mest muligt til {{commonscat}}. --MGA73 28. feb 2009, 22:28 (CET)

Går stærkt ind for {{commonsbilleder|category:etellerandet}}

,

som er knap så voldsom. - Nico 28. feb 2009, 23:02 (CET)
Jeg er enig med Michael i, at ti skabeloner er mere end rigeligt, flg. fire ville, i mit hoved, være passende. Jeg synes, ligeledes, i de fleste tilfælde, at {{commonscat}} er glimrende. Det ville dog være dejligt, hvis {{commonscat left}} blev rettet til, så den blev identisk med førnævnte, bare placeret til venstre! Dog kan der være tilfælde, hvor Nicos {{commonsbilleder}}, kan være mere hensigtsmæssig, jeg kan dog ikke lige komme på eksempler. ;-) Til sidst mener jeg ligeledes, at {{Søsterlinks}} skal bevares som den er. --Harne 28. feb 2009, 23:19 (CET)
Hvis det er pga. layout, så foretrækker jeg, at commonscat (som jo kendes fra andre wikier) ændres så den ligner det, "vi" nu synes bedst om. Hvis vi vælger en flad en, så kan den vel erstatte det meste. --MGA73 28. feb 2009, 23:42 (CET)
Commonsbilleder kan bruges både til kategorier og artikler; Jeg vil foretrække at den kommer ned på én linje, så må der for den sags skyld godt komme en ramme omkring, f.eks. a.la. de enlinjes stubskabeloner Broadbeer eksperimenterede med lige før han smuttede (suk). - Nico 28. feb 2009, 23:55 (CET)
Så er min bot omsider færdig med at sætte commonscat på - det blev til adskillige tusinde. Nå men med hensyn til hvilken commons der skal bruges, så er det rigtigt, at commonsbilleder kan bruges til (og på) kategorier og artikler. Commonscat kan også bruge på kategorier og artikler, men kan kun henvise til kategorier. Men man kan vel lige så godt nøjes med at linke til kategorierne. Artiklerne vil jo være med i kategorien. Fordelen ved at bruge den er som nævnt, at den virker sammen med de internationale botter. --MGA73 16. mar 2009, 22:04 (CET)
Enig. Jeg synes at alle nedstående skabeloner bør slettes – wikipedia er ikke en etiketsamling. Det er nok at man har for hvert søsterpojekt sådan en skabelon:
Commons Commons: Landsbybrønden/Commonscat mv. – billeder, video og/eller lyd
med følgende syntax:
{{commonscat|kategorinavn_ved_commons}}
Det kan nemt integreres i rubriken Se også som her. --Carbenium 5. apr 2009, 12:56 (CEST)
Ja bortset fra, at dit eksempel ikke er helt godt. Det er indsat som kode i stedet for som skabelon. Hvis du vil have det specielle layout på en skabelon, så må du vælge en eksisterende skabelon og stille forslag om ændring af layoutet på den - eller stille forslag om en ny (hvilket jo ikke er aktuelt i dette tilfælde). Men ellers kan jeg jo kun være enig med dig. --MGA73 5. apr 2009, 20:03 (CEST)
Jeg ved godt, at det er en dårlig stil at bruge kode i stedet for skabeloner – men sådan en skabelon jeg ønskede er her desværre ikke. Jeg indsatte så koden i artiklen som en slags demo... ;-)
Jeg foreslår så, at man fjerner rammen ud af {{Commonscat2}}, evtl. tilpasser teksten og sletter det meste af de andre skabeloner... --Carbenium 8. apr 2009, 15:00 (CEST)

De forskellige typer[rediger kildetekst]

  • Linker til en artikel på Commons:


Skabelon:GalleriCommons

Wikimedia Commons har medier relateret til:


Wikimedia Commons har medier relateret til:



Commons Commons: Landsbybrønden/Commonscat mv. – billeder, video og/eller lyd


  • Linker til en kategori på Commons:




Wikimedia Commons har yderligere media om
»[[Commons:{{{1}}}|Landsbybrønden/Commonscat mv.]]« 


  • Linker til Commons + andre


Søsterprojekter med yderligere information:


Efter min opfattelse kan første gruppe uden probler forenkles til kun en skabelon.

Nogle af dem "kræver" ikke at være helt til højre og kan således "enes" med billeder i højre side.

Skabelon:GalleriCommons


Wikimedia Commons har medier relateret til:
Commons Commons: Landsbybrønden/Commonscat mv. – billeder, video og/eller lyd


Wikimedia Commons har yderligere media om
»[[Commons:{{{1}}}|Landsbybrønden/Commonscat mv.]]« 
Søsterprojekter med yderligere information:


Som det fremgår vil disse helst stå selv (på sin egen måde):


Wikimedia Commons har medier relateret til:

Ovenstående ligner kaos men det passer vist også meget godt til mængden af skabeloner. Jeg synes at link til kategoriern er at foretrække og mht. layout så er der rige muligheder for at vælge. --MGA73 16. mar 2009, 22:40 (CET)