Wikipedia:Landsbybrønden/Introduktion til Wikidata

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Introduktion til Wikidata[rediger kildetekst]

Jeg har skrevet en kort introduktion til Wikidata: Hvad det er, og hvordan vi kan bruge det. Den er nu i Bruger:Byrial/sandkasse. Redigeringer er velkomne trods placeringen.

Hvis I synes at introduktionen er god, må I gerne flytte den ud i Wikipedia-navnerummet. Wikipedia:Wikidata som i øjeblikket er en blød omdirigering til Wikidatas egen hjælpeside, er en placeringsmulighed. Byrial (diskussion) 29. mar 2013, 17:22 (CET)

Jeg har forsøgt at fremhæve de to navnerum Emne (Item) og Egenskab (Property), da jeg ikke synes det var tydeligt nok, men dog væsentligt for at kunne navigere rundt i strukturen på Wikidata. Desuden hælder jeg lidt til at oversætte Item til Element i stedet for Emne, især med hensyn på Udsagnene, dvs. egenskaberne og disses værdier. Det er lidt bredere i betydningen. --Hofkas (diskussion) 29. mar 2013, 18:57 (CET)
Tak for indsatsen. De danske navne er ikke valgt af mig, men er dem som bruges i de danske oversættelser af brugergrændefladen på Wikidata. Så en evt. ændring hører ikke under Wikipedia. I princippet burde de danske oversættere af Mediawiki nok diskutere dansk terminologi på translatewiki:Portal talk:Da, men det har været yderst begrænset. Wikidata-specifikke ting kan selvfølgelig også tages op Wikidata, men jeg kender intet forum for oversættere der. Men sådan et kan utvivlsomt oprettes, hvis der er interesse. Byrial (diskussion) 29. mar 2013, 19:39 (CET)

Jeg har ajourført teksten med den seneste udvikling på Wikidata. Kildeangivelse og kvalifikatorer til værdier i udsagn er nu implementeret. Vi forventes at få adgang til data fra Wikidata til brug i infobokse onsdag den 24. april. Byrial (diskussion) 21. apr 2013, 11:38 (CEST)