Wikipedia:Landsbybrønden/Links til Wikipediaer på andre sprog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Links til Wikipediaer på andre sprog[rediger kildetekst]

Ansvarlig for denne diskussion er PhoenixV. Der konkluderes på diskussionen senest
12. november 2007. Konklusionstidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

min brugerdiskussionsside har jeg med en engelsktalende bruger debatteret berettigelsen af links til Wikipediaer på andre sprog. Her taler vi ikke om interwikilinks, men om links af formen en:Infinite monkey theorem (kode: [[:en:Infinite monkey theorem]]). Personligt mener jeg ikke, at de hører hjemme på dansk Wikipedia (i hvert fald kun i meget begrænset omfang). Hvis en bruger forstår engelsk, vil vedkommende selv søge over på en:wiki, såfremt han ikke kan finde de nødvendige oplysninger på da:wiki. Desuden vil en overdreven mængde links til andre sprog have følgende bivirkninger:

  • De vil forstyrre æstetisk, da de har en anden farve end andre henvisninger.
  • De vil forvirre en bruger, som ikke i første omgang forstår, at han bevæger sig til en artikel på et andet sprog.
  • De vil kunstigt nedsætte mængden af røde links til danske artikler og derved skade motivationsfaktoren.

Derfor synes jeg, at vi på en eller anden måde skal vedtage en retningslinje for, at links til Wikipediaer på andre sprog kun skal bruges i helt særlige tilfælde (eksempelvis hvis den udenlandske artikel viser nogle mediefiler, som ikke er tilgængelige andetsteds fra) og i øvrigt generelt ikke hører hjemme under "Se også" eller "Eksterne henvisninger". --PhoenixV 22. okt 2007, 21:07 (CEST)

Har vi ikke en sådan beslutning. Det syntes jeg at have læste engang.--Jan Friberg 23. okt 2007, 00:37 (CEST)
Ved jeg ikke, men hvis jeg ser links til alt andet end dansk wikipedia i selve teksten er de på vej ud. --Broadbeer, Thomas 23. okt 2007, 16:49 (CEST)
Argumenterne er fine, og linktypen er efter min mening kun relevant/ønsket når man på f.eks. en diskussionsside specifikt henviser til den fremmedsprogede tekst, så jeg tilslutter mig.--Jørgen 23. okt 2007, 17:10 (CEST)
Jeg er også enig. Santac 24. okt 2007, 11:17 (CEST)
Ditto. Udmærkede argumenter, PhoenixV. --Arne (Amjaabc) 24. okt 2007, 11:35 (CEST)
For lige at konkludere på denne diskussion foreslår jeg, at følgende lille afsnit indsættes nederst i Stilmanualens afsnit om wikilinks:

Det er muligt at indsætte direkte links til artikler på andre sprogs Wikipediaer ved eksempelvis at skrive: [[:en:Wikipedia]]. Dette vil frembringe en henvisning til den engelske artikel om Wikipedia. Imidlertid bør brugen af sådanne links begrænses til helt særlige tilfælde og generelt ikke placeres i afsnittene med eksterne henvisninger eller "Se også"-links. Årsagen er, at dette er den danske Wikipedia, og brugerne forventer dermed at finde information på dansk – ellers ville de have besøgt den tilsvarende side på et andet sprog.

--PhoenixV 7. nov 2007, 11:22 (CET)
Konklusion:
Stilmanualen er nu blevet udvidet som beskrevet ovenfor. --PhoenixV 12. nov 2007, 20:09 (CET)