Wikipedia:Landsbybrønden/Ubrugte Kategorier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ubrugte Kategorier[rediger kildetekst]

Jeg har tid til anden kigget på Speciel:Ubrugte kategorier for at få ryddet op i kategorier, som ikke bruges mere. Det kan være kategorier, som er datomærket. Men brug af dem kan være afviklet på anden måde. Eller de aldrig er blevet til det, som som var formålet. Men det er svært at få et overblik via systems rapport, så nu har jeg fået kigget på dannelse af en rapport, som er her: Bruger:Steenth/lister/tomme kategorier. Jeg har forsøgt at sætte dem i grupper og fjernet de kategorier, som årsagen til de ikke har noget indhold har en god årsag. Det er enten ved at slette med det samme eller bruge skabelon {{tom kategori}} til dem, der nu og her ikke noget indhold, fordi de angiver en status på en side.

De kategorier, som har {{Tom kategori}}, bør anvendelsen være dokumenteret i kategoribeskrivelsen, så man kan se fx hvad for en skabelon, som sætter den kategori.

Spørgsmål er hvor hård skal vi være i en oprydning? Jeg har prøvet at opdele:

  • kategorier med årstal - den store gruppe er masse-oprettet i forventning om at de på et eller andet tidspunkt bliver brugt. Nogle er oprettet, men indhold er blevet fjernt igen.
  • bruger-kategorier - mit gæt de aldrig har været i brug, men forhåndsoprettet
  • der er nogle kategorier for projekter - jeg regner det som rene statuskategorier. Jeg har kun fundet ølartikler, hvor den tilhørende projekt-skabelonen er blevet slettet uden de tilhørende kategorier.
  • skjulte kategorier. Nogle er status-kategorier - jeg har brugt {{tom kategori}} til at fjerne kategorier fra listen. Men der også kategorier, som aldrig har været i brug. Der også er stub-kategorier, som muligvis er blevet tømt.
  • og den sidste gruppe - de fleste kategorier er til artikler. Men jeg findes også status-kategorier til diverse projekt-formål, som ikke er skjulte kategorier.

Er der nogen, som har en holdning til det inden en masse-sletning kan sættes igang. --Steen Th (diskussion) 24. maj 2018, 16:31 (CEST)[svar]

Hvilken skade gør de? Man kan i overkategorierne se at de er tomme, så det vil være forsvindende få, der kommer til at klikke ind på kategorierne uden at være forberedt på det. For nogle kategoriers vedkommende vil det være tosset at slette dem blot for at skulle oprette dem igen når der igen bliver brug for dem (eksempelvis Kategori:Nuværende folketingsmedlemmer uden for gruppe). Men der er naturligvis også en del tekniske kategorier, som har udtjent deres formål. --Palnatoke (diskussion) 24. maj 2018, 16:59 (CEST)[svar]