Wikipedia:Presse 2022

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Omtale af Wikipedia i danske medier 2022[rediger kildetekst]

Arkiv
Se også: Pressecenteret
  1. Når Matthew kaster med sten, begår Wikipedia-vandaler digitalt hærværk af Palle Herløv. dr.dk, 16. marts 2022.
  2. Steffen Nielsen (30. marts 2022). "Tusindvis af russere downloader Wikipedia". Komputer for Alle.
  3. Frederik Guy Hoff Sonne (12. juli 2022). "Arkitekturhistorien lider af kvindeglemsel, men du kan takke dem for mere, end du aner". videnskab.dk. Citat: "...Når kvinderne ikke findes i arkiverne, kan der ikke skrives artikler eller bøger om dem. Uden den slags kilder er det umuligt at skrive en basal Wikipedia-side til den bredere befolkning. Uden Wikipedia får man ingen hits på Google, og dermed er man næsten slettet fra historien..."
  4. Thomas Hoffmann (25. august 2022). "Har svensk arkæolog bevist, at Harald Blåtand blev begravet med kæmpeskat i Polen?". videnskab.dk., backup Citat: "...En række professorer mener klart nej, selvom konklusionen har fået stor opmærksomhed i medier og gjort sit indtog på Wikipedia...Opsigtsvækkende overskrifter med nyt om den danske vikingekonge Harald Blåtand har gennem det seneste år spredt sig i både Danmark og udlandet (f.eks. 1,2,3). Årsagen er bogen »Vikingakungens guldskatt«, der er skrevet af især den svenske arkæolog Sven Rosborn...Historien er ifølge Sven Rosborn afdækket ved en stribe bemærkelsesværdige hændelser i en vild fortælling, der begynder i 2014..."
  5. Kasper Kloch (6. oktober 2022). "Historieomskrivning i statens tjeneste". weekendavisen.dk. Citat: "Det spanske forsvarsministerium er blevet viklet ind i en opsigtsvækkende sag om forsøg på at fifle med Spaniens samtidshistorie på det digitale opslagsværk Wikipedia."
  6. Liv Bjerg Lillevang (12. oktober 2022). "DTU-forskere laver 'wikipedia' for resistente bakterier". ing.dk. food.dtu.dk-link Citat: "...Forskerne har organiseret data på en måde, så det er muligt for andre at søge i dem. Ganske som en 'wikipedia' med resistente bakterier, og det er første gang, at den slags data ligger samlet og frit tilgængeligt..."
  7. Reuters (1. november 2022). "Wikipedia får bøde i Moskva for artikler om Ukraine". ekstrabladet.dk.