Wikipedia:Sletningsforslag/Betænkning 1459

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Formålet med dette forslag er ikke nødvendigvis at få artiklen slettet. Jeg kunne bare godt tænke mig en drøftelse af hvornår en betænkning er bemærkelsesværdig nok til at have sin egen artikel. Denne betænkning er ikke en betænkning om et lovforslag (hvilket de fleste nok vil være enige i ikke kan bære en selvstændig artikel) men en betænkning fra et udvalg nedsat af et ministerium.

På den ene side fremgår det af artiklen at betænkningen førte til at der blev indført virksomhedspant i dansk ret, hvilket ikke havde været tilfældet før. Dette taler for notabilitet, men forholdende omkring ændringen er allerede nævnt i artiklen Virksomhedspant[a], og jeg ser ingen grund til at det ikke kan nævnes i den artikel. Derfor er min umiddelbare tanke at den bør sammenskrives med artiklen Virksomhedspant.

Hvis et udvalgs arbejde får en stor mængde opmærksomhed kan udvalget, og dets betænkning, måske bære en artikel (i.e. Irak- og Afghanistankommissionen[b]), men det synes jeg ikke er tilfældet her. I en stor del af tilfældene vil betænkningen kunne nævnes i en bredere artikel, enten om retsområdet, de omstændigheder der førte til udvalgets arbejde eller udvalgsarbejdets eftervirkning.

  1. ^ Artiklen burde egentlig hedde Virksomhedspant i Danmark da den udelukkende omhandler danske forhold, men det er irrelevant i denne diskussion.
  2. ^ Jeg ved godt at der er forskel på en kommission og et udvalg, men pointen er stadigvæk gyldig.

Konklusion:
Enighed om sammenskrivning, der nu er foretaget. --Pugilist (diskussion) 4. jan 2018, 18:11 (CET)