Wikipedia:Sletningsforslag/Teach First Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Teach First Danmark er en nonprofit fra 2013, som der har været en gevaldig trafik på fra forskellige brugere her på det sidste. Den er gået fra at ren reklame til at være lidt bedre, men jeg har stadigt mine tvivl om neutraliteten.

Men er Teach First Danmark notabelt? Der ser ud til at være en masse store samarbejdspartnere, men det er først i 2015 at der er kommet dimitender derfra. Er det for tidligt? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 12. jan 2016, 17:17 (CET)

  • Slet - Såfremt Teach First Danmark kan dokumentere resultater, vil jeg mene, at TFD er notabel, hvilket åbenbart ikke er tilfældet. I artiklen fremgår det, citat: "Der foreligger endnu ikke dokumentation for, at Teach First Danmark gør en målbar forskel for eleverne i danske folkeskoler." --Kontoreg(Henvendelse) 12. jan 2016, 17:46 (CET)

Ad 1). Det synes ikke afgørende, at organisationen endnu ikke har dimittender. Det fremgår, at kandidaterne er ansat som lærere og dermed må antages at gøre en forskel for deres elever. Det er notabelt, at TFD er en almennyttig forening som arbejder for chancelighed i uddannelse i Danmark vha fondsmidler. Det er også notabelt, at TFD er en (ny) mulighed for som akademiker at undervise i folkeskolen med løn og samtidig uddanne sig til skolelærer.

Ad 2). Mht hvorvidt det kan 'måles' om lærerne/kandidaterne 'gør en forskel' - hvordan måler man det? Man må formode, at de som lærere 'gør en forskel', hvis en skole ønsker dem? Måske bør sætningen helt slettes sammen med sætningen om studier, der viser, at lignende programmer gør en forskel i andre lande.

Artiklen synes notabel, fordi den beskriver en humanitær organisation, der har betydning i folkeskolen. Mvh. Alexander

Artiklen virker notabel. Nobelt og samtidigt omdiskuteret projekt/organisation Også de udenlandske pendanter, fremgår det. Relevant med faktuel info via wiki.

@Alexander. Det er indlysende, at du har denne opfattelse, eftersom du er forfatter til artiklen. Bevares - du har ytringsfrihed, men det ville være mere interessant at høre øvrige brugers holdninger. --Kontoreg(Henvendelse) 12. jan 2016, 22:58 (CET)
  • Behold En kort men vel- og neutralt beskrevet artikel om et sympatisk projekt. Kilderne indikerer bred/almen interesse, så jeg ser ingen grund til at slette. - Nico (diskussion) 12. jan 2016, 23:19 (CET)
  • Behold Informativ og tilsyneladende nøgtern artikel om et initiativ, der vedrører et område af almen interesse (folkeskolen), ligesom kilder peger på bred interesse. - Mette
  • Behold - Hvis man ser på artiklen en:Talk:Teach First, så kan det ses at der også blev snakket omkring NPOV, hvilket også godt kan ses lidt i Teach First Danmark, men det i sig selv gør ikke organisationen mindre notable. Som Nico nævner ovenfor så viser kilderne også en normal interesse for selve organisationen, så det er ikke fordi ingen kender den. Hvis de folk gerne vil vide mere, så ser jeg ikke hvorfor vi ikke bør kunne give dem det. --Simeondahl (diskussion, bidrag) 13. jan 2016, 21:07 (CET)
  • Neutral men hælder til Slet - Notabiliteten ville formentlig være i orden, hvis virksomheden havde resultater at opvise. Det fremgår imidlertid ikke om og i hvilket omfang foretagendet kan udvise resultater. Lad os få tal på. Hvis det kun drejer sig om en håndfuld lærere, kan emnet eventuelt indskrives i andre artikler. Hvis projektet involverer mere end 100 lærere, vil jeg nok skifte holdning. Rmir2 (diskussion) 14. jan 2016, 10:10 (CET)
  • Behold @Rmir2 - har kigget på hjemmeside, hvor der øverst linkes til resultater. Så vidt jeg kan se, er dette resultater for første år, hvilket synes solidt. Ser man på de udenlandske resultater, er det en bemærkelsesværdig vækst som ex Teach First i UK har set på 12 år med en tidobling af antallet af lærere fra 186 til 1.685 i 2015. Baseret på DK's størrelse, gør TFD det bedre i første år (30 i DK vs. 186 lærere i UK). Men er det ikke snarere konceptet frem for antallet af lærere, der har notabilitet? – Jens Jørgen.
  •  Kommentar - jeg vil ikke afvise, at konceptet kan blive notabelt også i dansk sammenhæng. Men 30 lærere er altså (endnu) ikke ret mange, og der er ingen sikkerhed for, at projektet i Danmark vil udvikle sig på samme måde som i Storbritannien. Derfor er jeg fortsat skeptisk. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. jan 2016, 19:36 (CET)
  •  Kommentar@Rmir2. Enig i uvisheden. Mener blot ikke det gør en organisation mindre notabelt, at det ikke kan vides, om den vil blive blive en 'stor' succes. Jeg mener Wikipedia bør tilbyde neutral info om ting og sager, der kan formodes at have almen interesse, hvad enten dette direkte berører de mange eller de få (almen interesse ikke det samme som popularitet). - Jens Jørgen
  • Slet - Det bekymrer mig at den er oprettet af tæt på, og så mener jeg organisationen er for lille og for ukendt. At den er nonprofit osv. har ikke nogen betydning. Notabilitet handler ikke om sympati. --Savfisk (diskussion) 17. jan 2016, 20:46 (CET)
Konklusion:
Ikke konsensus om sletning. Artiklen beholdes. --Pugilist (diskussion) 4. feb 2016, 13:51 (CET)