Wikipedia:Wikipediajournalen/Arkiv/april 2018/Merete Sanderhoff vinder Åben Data Prisen 2018

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wikipediajournalen

Merete Sanderhoff vinder Åben Data Prisen 2018

Af InsaneHacker, 20-03-2018
Merete Sanderhoff holder takketale efter at have modtaget Åben Data Prisen. Ved siden af hende står Kim Bach, Finn Årup Nielsen og Steen Thomassen.

Den 2. marts fejredes der Open Data Day på IT-Universitetet i København, og flere personer fra Wikipedia-miljøet og Wikimedia Danmark deltog. Der blev holdt oplæg af forskellige brugere af åben data, herunder Finn Aarup Nielsen som fortalte om hans arbejde med Wikidata. Som noget nyt har foreningen Open Knowledge Danmark, ITU's Ethos Lab og Aalborg Universitets Open4Citizens-projekt stifet "Åben Data Prisen", en pris som gives til "personer, grupper eller projekter, der udmærker sig særligt i forhold til anvendelse og udbredelse af åben data." I år var der 3 nominerede til prisen:

  • Bo Fristed - IT-chef under Aarhus Kommune og formand for Open Data DK, en sammenslutning af kommuner som arbejder for at frigive forskellige former for data.
  • Marianne Thyrring - Direktør i DMI og hovedkraften bag frigivelse af danske klima- og vejrdata.
  • Merete Sanderhoff - museumsinspektør, seniorrådgiver på Statens Museum for Kunst og tovholder for Wiki Labs Kultur.

Sanderhoff endte med at vinde prisen, ifølge komitteen "for sit store arbejde omkring åbning og digitalisering af kulturarv, OpenGLAM, kreativ genbrug og brugerinvolvering blandt andet i form af afholdelse af “Wiki Labs” en række workshops, der har til formål at gøre kulturarven lettere tilgængelig." Hun skrev efterfølgende på Wiki Labs Kulturs Facebook-side: "den (prisen, red.) går jo til alle i Wiki Labs den her ❤️".

Der er endnu ingen kommentarer, din kan være den første!