Bruger:Css~dawiki

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Css bidrager som oftest til Wikipedia med rettelser, men håber at han på tidspunkt får taget sig sammen til at skrive nogle flere nye artikler.

Min side på den engelske udgave af Wikipedia


Velkommen til Wikipedia Css, det er altid rart med flere hænder til et stort projekt som dette. Det ser ud som du har prøvet det før (eller du har læst hjælpen grundigt inden du startede). Jeg håber du kan lide det, og får lyst til at skrive mange flere artikler. - Christian List 29. Okt 2002 kl.23:11 (CET)

Tak for hilsenen Christian List - og stor respekt for det stykke arbejde du har gjort med den danske udgave af Wikipedia. Ja, jeg har prøvet det før, da jeg har været med på den engelske udgave i lang tid. Css

Hej Css

Jeg har rettet dine punktummer fra Hectors delfin artiklen tilbage til komma. Punktum som skilletegn er engelsk (1,000.25) og ikke dansk (1.000,25) tegnsætning.

PS: Malene er aktiv på den danske wikipedia, og det er vel god tone, når hun står som artikel forfatter lige at tage eventuelle ændringer med hende. Vel vidende, at jeg ikke havde fået sat henvisning på hende til hendes brugerside i kildehenvisningen.

Ligsom Dan's bemærkninger til upwelling [1]

Med venlig hilsen Brian

Hej BrianHansen - tak for kommentarerne. Jeg er dog ikke helt enig med dig. Angående spørgsmålet om decimalkomma versus decimalpunktum, så er praksis i naturvidenskabelige fag at benytte decimalpunktum i stedet for decimalkomma. Det er langt at foretrække at bruge decimalpunktum eftersom et komma normal benyttes som skilletegn i opremsninger. Med decimalpunktum kan en liste på fire tal skrives som:
1.23, 2.45, 1.67, 4.33
hvilket er entydigt at læse. De samme fire tal skrevet med decimalkomma vil blive
1,23, 2,45, 1,67, 4,33
hvilket nemt kan misforstås. Angående ændringerne (som i øvrigt kun angik opsætningen) i artiklen om Hectors delfin - ja, så har Malene ikke nogle specielle forfatterrettigheder, som gør at hun skal spørges før artiklen ændres. Når Malene lægger materiale på Wikipedia så det automatisk omfattet af GNU Free Documentation License - også selvom det er hendes speciale. Men det vil naturligvis være fornuftigt at spørge hende til råds før man ændrede noget afgørende i artiklen - hun er jo bestemt eksperten på området. Med venlig hilsen Css.


Hej CSS

Vedlagt lidt uddybning til decimalpunktummet.

Jeg vil ikke afvise, at man i naturvidenskabelige fag benytter decimalpunktum, men dit eksempel vil jo nemt kunne skrives således:

1,23 2,45 1,67 4,33

1. At bruge det i naturvidenskabelige artikler er vel helt ok, men vi skriver jo på en encyklopædi/leksion, hvor der også indgår andet end naturvidenskabelige artikler, så det vil vel være at foretrække, hvis der er fælles layout på alle siderne ?

2. Det bringer mig tilbage til, at jeg ikke i noget dansk leksikon har set brugen af decimalpunktummet (ret mig endelig hvis jeg tager fejl). Ej heller i aviser, månedsblade med videre har jeg set det anvendt.

3. Decimalkommaet er mest udbredt, og vil af over 95% af skribenterne på denne side, være det naturlige valg ved nye artikler. Jeg har ikke set en ud af de 550 artikler oprettet med decimalpunktum (ved at vi ikke er så mange endnu), men alligevel.

4. For langt hovedparten af brugerne af leksikonnet vil det også "se" underligt ud med decimalpunktum, jævnfør argumenteringen under 2.

5. Har heller ikke kunnet finde nogle artikler af de 550, hvor dit eksempel er aktuelt.

6. På Den Danske Netordbog eksisterer decimalpunktummet heller ikke, mens decimalkommaet er beskrevet.

Det var mine strøtanker om decimalpunktummet. :-)

Med venlig hilsen

BrianHansen

PS: Mit andet spørgsmål gik ikke på forfatterrettigheden (GNU). Den sammenhæng kender alle jo, som gennem et stykke tid har været aktive på Wikipedia.

Værd så vendlig ikke at slætte de sider som jeg arbejder på, bare fordi jeg ikke er færdig. Haabet 25. Apr 2003 kl.23:01 (CEST)~


Kan vi ikke blive enige om at det hedder linkser?

Nej, det hedder da links. Se forklaringen på Diskussion:Link eller se eventuelt http://www.dsn.dk/it-dansk/ordliste.htm#L . -- Christian List 18. jul 2003 kl.23:20 (CEST)