Wikipedia:Fremhævet indhold

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Fremragende artikler · Gode artikler · Lovende artikler · Anbefalede emner · Fremragende lister · Ugens artikel
Her på Wikipedia ønsker vi ikke kun at have så mange artikler som muligt, men også at skrive gode og fremragende artikler og emner, der skiller sig ud og præsenterer et emne på bedste vis. Disse artikler ønsker vi selvfølgelig at fremhæve overfor brugerne. For at fastholde kvaliteten er det den 29. april 2015 efter afstemning vedtaget, at:
  • Alle "Fremragende", "Gode" og "Lovende" artikler skal til gennemsyn for forældede afsnit 3 år efter statusopnåelse og herefter hvert tredje år.
  • Der blev efter afstemning oprettet et "kvalitets task force", hvor man binder sig til at læse mindst 5 nominerede igennem årligt og samtidig afgiver en anbefaling (positiv eller negativ) som vejledende ved afstemningen. Medlemmer af "task force" skal have været oprettet som brugere i mindst et år og må ikke have været blokeret for hærværk. De har i øvrigt ikke nogle særlige beføjelser ved selve afstemningen.
  • Alle brugere, der erklærer sin interesse for projektet, får automatisk en besked på deres brugerside, hver gang en afstemning starter.

Antallet af fremhævede artikler er i øjeblikket (fraregnet anbefalede emner) 695, hvilket betyder, at ca. én ud af 301 artikler er fremhævede.

Disse artikler har nået et niveau, hvor de anses som fremragende kundskabskilder og inspiration for andre artikler. Antallet af fremragende artikler er 23. (uddybende statistik)

Disse artikler har nået et niveau, hvor de anses som gode kundskabskilder og inspiration for andre artikler. De er dog ikke fremragende og kan altså stadig forbedres. Antallet af gode artikler er 144. (uddybende statistik)

Disse artikler anses for at have nået niveau hvor de, med lidt arbejde, kan opnå en status som gode artikler. Antallet af lovende artikler er 523.

Dette er emner hvor de indeholdte artikler alle har nået et vist niveau, hvorved emnet findes anbefalelsesværdigt. Antallet af anbefalede emner er 3.

Disse lister anses for Wikipedias bedste lister. Fremragende lister kan være gode indgange til emner, og er en kvalitetssikring for, at vi har dækket alle artikler indenfor en givent gruppe af artikler. Antallet af fremragende lister er 5.

Første Mosebog er den første bog i Bibelen, både den jødiske Tanakh og kristendommens Gamle Testamente, hvor den udgør første del af Pentateuken - samlingen af de fem mosebøger. Første Mosebog er kanonisk litteratur i kristendommen, jødedommen og i mindre grad islam. Bogen er inddelt i 50 kapitler. De første elleve kapitler udgør den såkaldte urhistorie, som bl.a. indeholder beretningen om verdens og de første menneskers skabelse, syndefaldet og Adams og Evas efterfølgende udstødelse fra Edens have, Kains drab på sin broder Abel, Noas Ark og Babelstårnet. Læs mere…
En af mange gode artikler.