Wikipedia:Fremhævet indhold

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Fremragende artikler · Gode artikler · Lovende artikler · Anbefalede emner · Fremragende lister · Ugens artikel
Her på Wikipedia ønsker vi ikke kun at have så mange artikler som muligt, men også at skrive gode og fremragende artikler og emner, der skiller sig ud og præsenterer et emne på bedste vis. Disse artikler ønsker vi selvfølgelig at fremhæve overfor brugerne.

Dette arbejde koordineres via WikiProjekt Fremhævet indhold.

Antallet af fremhævede artikler er i øjeblikket (fraregnet anbefalede emner) 758, hvilket betyder, at ca. én ud af 285 artikler er fremhævede.

Disse artikler har nået et niveau, hvor de anses som fremragende kundskabskilder og inspiration for andre artikler. Antallet af fremragende artikler er 23. (uddybende statistik)

Disse artikler har nået et niveau, hvor de anses som gode kundskabskilder og inspiration for andre artikler. De er dog ikke fremragende og kan altså stadig forbedres. Antallet af gode artikler er 148. (uddybende statistik)

Disse artikler anses for at have nået niveau hvor de, med lidt arbejde, kan opnå en status som gode artikler. Antallet af lovende artikler er 581.

Dette er emner hvor de indeholdte artikler alle har nået et vist niveau, hvorved emnet findes anbefalelsesværdigt. Antallet af anbefalede emner er 3.

Disse lister anses for Wikipedias bedste lister. Fremragende lister kan være gode indgange til emner, og er en kvalitetssikring for, at vi har dækket alle artikler indenfor en givent gruppe af artikler. Antallet af fremragende lister er 6.

Første Mosebog er den første bog i Bibelen, både den jødiske Tanakh og kristendommens Gamle Testamente, hvor den udgør første del af Pentateuken - samlingen af de fem mosebøger. Første Mosebog er kanonisk litteratur i kristendommen, jødedommen og i mindre grad islam. Bogen er inddelt i 50 kapitler. De første elleve kapitler udgør den såkaldte urhistorie, som bl.a. indeholder beretningen om verdens og de første menneskers skabelse, syndefaldet og Adams og Evas efterfølgende udstødelse fra Edens have, Kains drab på sin broder Abel, Noas Ark og Babelstårnet. Læs mere…
En af mange gode artikler.