Forside

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Der findes nu over 40 millioner artikler i Wikipedia, hvoraf 221.568 er på dansk.
Emblem-star.svg
Ugens artikel
Tina Dickow

Tina Dickow (født 14. oktober 1977) er en dansk singer-songwriter, der er inspireret af bl.a. Bob Dylan, Tracy Chapman og Leonard Cohen. Internationalt optræder hun under navnet Tina Dico.

Dickow har udgivet ti album, heraf otte studiealbum, og hun fik sit kommercielle gennembrud med det tredje album In the Red i 2005 med sange som "Room with a View" og "Nobody's Man". Dette album modtog dobbelt-platin i 2009 for 60.000 solgte eksemplarer, og hun har i alt solgt mere end 300.000 album i Danmark. Dickow er kendt for, ud over at forfølge sin egen solokarriere, også at optræde sammen med andre musikere, og særligt hendes samarbejde med Steffen Brandt fra Tv•2 har været en succes med turneer i 2009 og 2015, lige som hendes optrædener med DR UnderholdningsOrkestret har resulteret i en række udsolgte koncerter. Dickow har også skrevet musikken til filmen Oldboys fra 2008, hvilket blandt andet blev udgangspunkt for hendes album The Road to Gävle fra det følgende år.

Tina Dickow har dannet par med den islandske sanger og musiker Helgi Jónsson professionelt siden 2008 og senere også privat. Hun bor nu i Island med Jónsson og sammen har de to børn. (Læs mere..)
Seneste tre uger: MålebordsbladFolkefestPeriodiske system
Norway-sweden2.svg
Dagens skandinaviske artikel
Gransångare, sannolikt underarten tristis.

Gransångare (Phylloscopus collybita) är en liten fågelart, en tätting, som tillhör familjen Phylloscopidae och som tidigare placerades i familjen sångare. Den är vanlig och utbredd och häckar i öppen skogsmark i större delen i Europa, kring Medelhavet och i Sibirien.

Denna flyttfågel övervintrar i södra och västra Europa, södra Asien och norra Afrika. Den är grönbrun på ovansidan och benvit på undersidan. Honan bygger ett kupformigt bo på marken, och tar det största ansvaret för att ruva och utfodra ungarna, medan hanen har liten inblandning i bobygget, men försvarar sitt revir mot rivaler och attackerar potentiella predatorer.

Gransångaren är en insektsätande fågel som utsätts för predation av däggdjur som katter och mårddjur, samt rovfåglar. Läs mer
Dagens skandinaviske artikel er fra svensk Wikipedia
Internet-web-browser.svg
Aktuelle begivenheder
EM i damehåndbold • Borgerkrigen i Syrien • Irakiske borgerkrig
Carlsen Magnus (30238051906).jpg
Office-calendar.svg
I dag

Den 6. december: Finland selvstændighedsdag (billedet), Spaniens grundlovsdag

Finlands nationalflag


Help-browser.svg
Vidste du at...

Fra Wikipedias nyeste artikler…

Wild Bill Davis

Gravestone icon2.svg
Nyligt afdøde
Mogens Camre
Image-x-generic.svg
Dagens billede

Anfiteatro, Valle de la Luna, San Pedro de Atacama, Chile, 2016-02-01, DD 149.JPG Udsigt over "Amfiteateret", en klippeformation i Valle de la Luna (Månedalen) i Atacamaørkenen, Chile. Valle de la Luna er en del af Los Flamencos-nationalparken og blev udnævnt til nationalt naturreservat i 1982 på grund af dens naturskønhed og særprægede måneagtige landskab, som har givet navn til stedet.

Wikipedia-logo-v2.svg
Søsterprojekter

Wikipedia ejes af paraplyorganisationen Wikimedia Foundation, som driver andre flersproglige og frie projekter, hvor alle kan bidrage.

Meta-Wiki
Wiktionary
Wikibooks
Wikiquote
Wikisource
Commons
Wikidata
Wikinews
Wikiversity
Wikispecies
Wikivoyage
Meta-Wiki Wiktionary Wikibooks Wikiquote Wikisource Commons Wikidata Wikinews Wikiversity Wikispecies Wikivoyage
Om Wikiprojekterne Flersproget ordbog Gratis bøger og manualer Citatsamling Kildemateriale Fildeling af billeder og lyd Vidensdatabase Nyhedstjeneste Fri læring Videnskabelig artsoversigt Rejseguide
Preferences-desktop-locale.svg
Wikipedia på andre sprog
English | Føroyskt | Íslenska | Kalaallisut | Norsk (bokmål) | Nynorsk | Suomi | Davvisámegiella | Svenska
Wikimedia-logo.svg
Donationer

Moderselskabet Wikimedia Foundation er uafhængigt af alle interesser og behøver derfor økonomisk støtte fra læsere og brugere for at holde driften i gang. Giv et bidrag til Wikimedia og vær med til at sikre udbygningen af de servere, som Wikipedia og søsterprojekterne afvikles på.