Forside

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Der findes nu over 38 millioner artikler i Wikipedia, hvoraf 207.649 er på dansk.
Emblem-star.svg
Ugens artikel
link=Skriget.

Skriget er et maleri af Edvard Munch. Munch udførte flere versioner af motivet, fire som malerier og et som litografi. Skriget er malet i en symbolistisk-ekspressionistisk stil med pastel-, olie- og tempera-farver. Farverne er generelt meget mørke.

To af versionerne hænger på Munchmuseet i Oslo. En tredje hænger på Nasjonalgalleriet i Oslo. Nasjonalgalleriets version er signeret og dateret 1893, og mange mener, at det er den første udgave.

Skriget blev første gang vist på en udstilling på Unter den Linden i Berlin 3. december 1893 og havde dengang titlen Fortvivlelse. Læs mere
Seneste tre uger: VM i ishockeyLøveHarald Høffding
Norway-sweden2.svg
Dagens skandinaviske artikel
Ezinne Okparaebo vant kongepokalen i 2013 og 2014.

Kongepokalvinnere i friidrett for kvinner mottar Hans Majestet Kongens Pokal (Kongepokalen). Den tildeles beste utøver under hovedmesterskapet i friidrett. Vinneren utpekes av en jury som nedsettes i forkant av hvert mesterskap. Det er ingen begrensning i hvor mange ganger samme utøver kan tildeles pokalen.

Den første norske kongepokalen ble utdelt i kombinert skiidrett under Husebyrennene i 1879. Den første kongepokalen innen friidrett ble tildelt Haakon Blystad i 1902. Kvinnene ble tildelt kongepokalen første gang i 1949, da til Kirsti Jordet. Siden det året har pokalen blitt utdelt årlig, uten unntak. Les mer...

Internet-web-browser.svg
Aktuelle begivenheder

Den militære intervention i Yemen


Chris Froome, TDF 2015, étape 13, Montgiscard.jpg
Office-calendar.svg
I dag

Den 30. juli:

NASA Space Shuttle Discovery STS-92.jpg
Help-browser.svg
Vidste du at...

Fra Wikipedias nyeste artikler…

Ibn al-Haytham

  • ... Ibn al-Haytham (billedet) var en arabisk astronom, fysiker og matematiker?
  • ... det inden de videnskabelige landvindinger inden for geoteknik i midten af 1900-tallet stadig var almindeligt, at store bygværker som dæmninger og broer blev beskadiget pga. dårlige jordbundsforhold med store tab til følge?
  • ... SEAD skal undertrykke fjendens jordbaserede luftforsvar før et luftangreb?
  • ... Bjørnvatntunnelen i Finnmark fylke mod slutningen af 2. verdenskrig i nogle uger blev beboet af op imod 4.000 nordmænd, der ikke ville evakueres af tyskerne?
Gravestone icon2.svg
Nyligt afdøde
E.L. Doctorow


Image-x-generic.svg
Dagens billede

CMB Timeline300 no WMAP.jpg

Universets tidslinje.
Wikipedia-logo.png
Søsterprojekter

Wikipedia ejes af paraplyorganisationen Wikimedia Foundation, som driver andre flersproglige og frie projekter, hvor alle kan bidrage.

Meta-Wiki
Wiktionary
Wikibooks
Wikiquote
Wikisource
Commons
Wikinews
Wikiversity
Wikispecies
Wikivoyage
Meta-Wiki Wiktionary Wikibooks Wikiquote Wikisource Commons Wikinews Wikiversity Wikispecies Wikivoyage
Om Wikiprojekterne Flersproget ordbog Gratis bøger og manualer Citatsamling Kildemateriale Fildeling af billeder og lyd Nyhedstjeneste Fri læring Videnskabelig artsoversigt Rejseguide
Preferences-desktop-locale.svg
Wikipedia på andre sprog
Føroyskt | Íslenska | Kalaallisut | Norsk (bokmål) | Nynorsk | Suomi | Davvisámegiella | Svenska
Wikimedia-logo.svg
Donationer

Moderselskabet Wikimedia Foundation er uafhængigt af alle interesser og behøver derfor økonomisk støtte fra læsere og brugere for at holde driften i gang. Giv et bidrag til Wikimedia og vær med til at sikre udbygningen af de servere, som Wikipedia og søsterprojekterne afvikles på.