Forside

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Der findes nu over 38 millioner artikler i Wikipedia, hvoraf 214.081 er på dansk.
Emblem-star.svg
Ugens artikel
Nettbuss8422 250S Buddingest.jpg

S-busser er en type hurtige og direkte busser i Storkøbenhavn med få stop. De første linjer blev oprettet af HT i 1990, og i perioden frem til 1998 blev S-busnettet løbende udbygget med flere linjer. I dag drives S-busnettet af trafikselskabet Movia og er en naturlig del af rygraden i den kollektive trafik i hovedstadsområdet.

S-busserne kan kendes på deres blå hjørner. På stoppesteder, kortmateriale og andet er linjerne markeret med samme blå farve. S-busserne har linjenumre, som er multipla af 50 efterfulgt af bogstavet "S". De linjer, hvis numre er multipla af 100, kører på tværs af S-togsnettet, mens de øvrige linjer er enkelt- eller dobbeltradiale via Københavns centrum. Siden 2004 findes der 8 S-buslinjer.

I modsætning til de nyere A-busser og R-Net betjener S-busserne kun de mest benyttede stoppesteder. Læs mere
Norway-sweden2.svg
Dagens skandinaviske artikel
Översiktskarta över Damingpalatset med några viktiga byggnader utritade

Damingpalatset, eller Daminggong (kinesiska: 大明宫, Dàmínggōng) var det kejserliga palatset för Tangdynastin (618–907) i Chang’an, dagens Xi'an, i Kina. Palatset var det mest påkostade under Kinas historia och var 4,5 gånger större än Förbjudna staden i Peking. Från dess färdigställande år 664 styrdes Kina av 17 kejsare från Damingpalatset i 240 år innan det förstördes och till slut övergavs helt år 904. I dag pågår en återuppbyggnad av Damingpalatset och det kan besökas vid Daming Palace National Heritage Park som ligger precis norr om Xi'ans centrala järnvägsstation. Läs mer

Internet-web-browser.svg
Aktuelle begivenheder
Flygtningekrisen • Borgerkrigen i Syrien
Kevin Magnussen 2016.jpg
Office-calendar.svg
I dag
Dannevirke

Den 5. februar: Kronprinsesse Marys fødselsdag (1972)

Help-browser.svg
Vidste du at...

Fra Wikipedias nyeste artikler…

Capitol Corridor

Gravestone icon2.svg
Nyligt afdøde
Terry Wogan


Image-x-generic.svg
Dagens billede

Rückzug aus dem Danewerk 5-6. Februar 1864.jpg Niels Simonsen: Episode af tilbagetoget fra Dannevirke den 5. - 6. februar 1864, 1864, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Wikipedia-logo.png
Søsterprojekter

Wikipedia ejes af paraplyorganisationen Wikimedia Foundation, som driver andre flersproglige og frie projekter, hvor alle kan bidrage.

Meta-Wiki
Wiktionary
Wikibooks
Wikiquote
Wikisource
Commons
Wikinews
Wikiversity
Wikispecies
Wikivoyage
Meta-Wiki Wiktionary Wikibooks Wikiquote Wikisource Commons Wikinews Wikiversity Wikispecies Wikivoyage
Om Wikiprojekterne Flersproget ordbog Gratis bøger og manualer Citatsamling Kildemateriale Fildeling af billeder og lyd Nyhedstjeneste Fri læring Videnskabelig artsoversigt Rejseguide
Preferences-desktop-locale.svg
Wikipedia på andre sprog
Føroyskt | Íslenska | Kalaallisut | Norsk (bokmål) | Nynorsk | Suomi | Davvisámegiella | Svenska
Wikimedia-logo.svg
Donationer

Moderselskabet Wikimedia Foundation er uafhængigt af alle interesser og behøver derfor økonomisk støtte fra læsere og brugere for at holde driften i gang. Giv et bidrag til Wikimedia og vær med til at sikre udbygningen af de servere, som Wikipedia og søsterprojekterne afvikles på.