Carl Fredrik Fredenheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 21. sep. 2014, 09:37 af MGA73bot (diskussion | bidrag) MGA73bot (diskussion | bidrag) (Tilføjer Commonscat - kategori på Commons har samme navn som artiklen.)

Carl Fredrik Fredenheim (7. april 1748 i Åbo6. november 1803 i Stockholm) var en svensk embedsmand og kunstkender, søn af ærkebiskop Carl Fredrik Mennander.

Ansat i diplomatiet blev den kunstinteresserede, højtdannede mand af kong Gustaf III betroet særlig tjeneste for at tilvejebringe kunstsamlinger m.m. og foretog lange udenlandsrejser, især til Italien og Rom, hvor han 1788-89 deltog i undersøgelser angående Forum.

Han hjembragte til kongen store samlinger: antikke marmorværker, mønter, medailler, historisk stof som afskrifter af pavebuller vedrørende Sverige, osv., og blev "intendent", bestyrer, bl.a. af de samlinger, der som "Kongens Museum" 1794 blev offentligt eje. Samme år udgav han en række afbildninger af antikke marmore.

Eksterne henvisninger


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.