CASA (analysecenter)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se CASA. (Se også artikler, som begynder med CASA)

CASA (Center for Alternativ Samfundsanalyse) er et uafhængigt, tværfagligt og non-profit analysecenter.

CASA blev stiftet i 1986 med det formål, at udarbejde kritiske analyser for de faglige- og sociale organisationer og skabe større viden i befolkningen om sociale, økonomiske og politiske samfundsspørgsmål gennem analyse- og videnarbejde.[1]

Efter et års aktivitet havde centret omkring 100 forskere tilknyttet og et sekretariat med to ansatte. Ved CASAs femårs jubilæum var der 425 forskere og andre samfundsinteresserede som medlemmer[2].

Blandt stifterne var økonomerne Henning Hansen og Finn Kenneth Hansen. CASA har haft en række personligheder i sin stab og medlemsskare, bl.a. direktør i Pension Danmark, Torben Möger Poulsen, professor Ove Kaj Pedersen, journalisten Knud Vilby og sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, Christian Ege.[3]

CASA arbejder med projekter inden for 4 hovedområder: Arbejdsmarkedsforhold, arbejdsmiljø, miljø og sociale forhold.

Siden 1999 har CASA udgivet Social årsrapport[4], som sætter fokus på det seneste års viden, forskning, debat og politik indenfor det sociale område. Gennem Social Årsrapport[5] og andre kritiske rapporter[6] har forskere og analytikere i CASA deltaget i debatter om arbejdsmarkedsforhold, arbejdsmiljø, miljø og sociale forhold. Centret har taget penible diskussioner op, som flere gange har bragt dem i diskussioner med politikere, offentlige styrelser og forskellige politiske grupperinger.

I 2016 fusionerede CASA med analysebureauet Analyse & Tal og blev i den sammenhæng lagt under deres afdeling for social- og uddannelsesforskning[7].

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.leksikon.org/art.php?n=443
  2. ^ Magisterbladet nr. 17: 1991: CASA Forskning på andelsbasis – lille center med stor virkning. Af Sven Skovmand Eriksen, sagsbehandler, DM.
  3. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 17. oktober 2016. Hentet 10. oktober 2016.
  4. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 11. oktober 2016. Hentet 10. oktober 2016.
  5. ^ https://www.information.dk/1996/12/sociallov-etaper
  6. ^ http://politiken.dk/indland/ECE465729/ingenioerforeningen-dansk-miljoepolitik-er-i-frit-fald/
  7. ^ http://www.casa-analyse.dk/