Conan the Barbarian

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Conan the Barbarian
Instrueret af John Milius
Produceret af Dino De Laurentiis og Raffaella De Laurentiis
Manuskript af Oliver Stone og John Milius
Medvirkende Arnold SchwarzeneggerJames Earl JonesMax von Sydow, Sandahl Bergman, Mako IwamatsuJack Taylor, Jorge Sanz, Ben Davidson, Cassandra Gava, Gerry Lopez, Valérie Quennessen, William Smith, Franco Columbu, Luis Barboo, Ron Cobb og Sven-Ole Thorsen
Land USA
Sprog engelsk
Fortsættes i Conan the Destroyer
Links
på IMDb
i DFI's filmdatabase
Robert E. Howard, Conans skaber

Conan the Barbarian er en fiktiv karakter skabt af den amerikanske forfatter Robert E. Howard i 1932. Han er en vigtig figur i fantasygenren.

Bøger[redigér | redigér wikikode]

Howards Conan-noveller blev udgivet i Weird Tales og andre magaziner. Siden hans død i 1936 er mange nye Conan-bøger udkommet, blandt andet skrevet af Poul Anderson, L. Sprague de Camp, Robert Jordan, Harry Turtledove og Karl Edward Wagner.

I nogen lande er ophavsretten til de tidligste historier udløbet.

Tegneserier[redigér | redigér wikikode]

Conan har optrådt i comics næsten uafbrudt siden 1970. Den første serie blev udgivet af Marvel Comics og var oprindelig skrevet af Roy Thomas og tegnet af Barry Windsor-Smith. En avisstribe udkom i 1978-81.

Dark Horse Comics overtog karakteren i 2003.

Film[redigér | redigér wikikode]

I 1982 udkom en Conan the Barbarian film instrueret af John Milius der anses som Arnold Schwarzeneggers gennembrudsrolle. Den er løst bygget på Howards historier og blev skrevet af Oliver Stone og John Milius. Filmen foregik i bronze- og jernalderen og indeholdt kun få overnaturlige elementer.

Richard Fleischers Conan the Destroyer var en lettere og mere børnevenlig fortsættelse fra 1984, en mere traditionel sword and sorcery fortælling med magi, uhyrer og fantastiske elementer. Brett Ratner skal instruere en ny Conan-film i 2010.

Der har også været flere tv-serier.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]


Amerikansk Stub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film