Diskussion:KFUM-borgen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har lidt svært ved at se, at det skulle være bygningens navn. Så vidt jeg kan se bruges betegnelsen én gang på Soldatermissionens hjemmeside med anførselsestegn omkring, og yderlige én gang forekommer "KFUM Borgen". Begge gange virker det som et temmelig uofficielt kaldenavn. --Heelgrasper 18. jul 2006 kl. 19:31 (CEST)

Jeg har hørt navnet før. Jeg tror at navnet går tilbage til dengang KFUM ejede bygningen bagved som idag er en del at Københavns Universitet. Men jeg vil prøve at undersøge det nærmere--Jan Friberg 18. jul 2006 kl. 20:30 (CEST)
Navnet er ligeledes citeret i ældre litteratur om Københavns historie, f.eks. København før og nu fra 1948. Jeg studsede selv over det inden jeg skrev artiklen (jeg havde glemt at logge ind, så den er oprettet under en IP adresse) men lidt research bl.a. via Google og diverse KFUM hjemmesider viser at begrebet "borgen" i vid udstrækning anvendes indenfor bevægelsen som benævnelse for deres bygninger såvel i Danmark som i Sverige. Endelig faldt jeg over en afhandling om en af bevægelsens danske personer hvor der ligeledes henvises til hans tilknytning til "borgen" i Gothersgade. Jeg er pt. i gang med at forberede flere artikler om Gothersgade og dens tilliggender og skal i den sammenhæng have skudt mig ind på en fornuftig artikelhøjde. Det kan være jeg i dette tilfælde har fejlet ;-) - Victor 18. jul 2006 kl. 23:07 (CEST)

Borgens omfang[rediger kildetekst]

Jeg er ved at researche yderligere i emnet for artiklen, bl.a. for at finde den præcise udstrækning af ejendommen (har p.t. referencer mod såvel en fløj ud til Tornebuskegade, såvel som en mere tvivlsom reference til en fløj mod Rosenborggade som i dag er under Københavns Universitet.

Hvis nogle har nærmere information om disse vil jeg sætte pris på bidrag til artiklen :-) - Victor 18. jul 2006 kl. 23:10 (CEST)

Yderligere koordinering af kilderne har givet grundlag nok til at jeg har opdateret artiklen... - Victor 19. jul 2006 kl. 00:19 (CEST)
Nyt mysterium... Jeg har fundet et billed fra 1930'erne (Nørreport station er ved at blive færdigbygget i forgrunden) hvor man kan se Borgen fra Nørrevold/Tornebuskegade siden. På billedet ses tydeligt en firkantet tårnkonstruktion på den ende af Tornebuskegade bygningen der er nærmest Nørrevold. Ved efterfølgende besøg på stedet kan jeg se at dette tårn ikke længere findes og gætter på at det har ligget der hvor Dansk Byggeri's bygning i dag ligger... Nogle der kan hjælpe med informationer herom? - Victor 20. jul 2006 kl. 17:35 (CEST)