Diskussion:Anne Cathrine Rantzau

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hed hun Rantzau i samtiden, eller er det et senere påfund at udstyre hende med mandens efternavn? --Palnatoke 11. jul 2005 kl. 21:25 (CEST)

Jeg kan ikke hjælpe i dette tilfælde. Men jeg kalder det "et godt spørgsmål". I mangfoldige tilfælde har jeg spekuleret over om en historisk person virkelig i samtiden gik under det navn som bruges i Wikipedia. For mere kendte personer gør vi nok bedst i at rette os efter den "fastslåede" form.
Lad mig fremdrage et eksempel: dronning Christina af Sverige kaldes i dag i vort naboland Kristina. Dette ser jeg som et resultat af den "K-skrivnings" epidemi som grasserede efter ca. 1870, og som i Danmark ebbede ud omkring 1920, mens den i Sverige ikke er overstået. Er der fornuftige grunde til at vi kalder dronningen Kristina (ligeledes Karl XII osv.)?
Sebastjan 12. juli 2005 kl. 08:10 (CEST)