Diskussion:Sønder Vissing-stenen 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Snarere tolkning end fakta[rediger kildetekst]

Stenen fortæller, at Harald Blåtand i slutningen af 900-årene giftede sig med en vendisk prinsesse. Hendes navn var Tove, og hun var datter af knees (kong) Mistivoi, som herskede over abodriterne i det område, der senere blev stift under bispesædet Oldenborg. Mistivoi og Harald Blåtand var nære allierede imod de vender, som boede længere mod øst samt mod den tysk-romerske kejser.

Det er vel lige at stramme den, at stenen fortæller det, når man ser på, hvad indskriften siger. Det er en sandsynlig tolkning, men Harald Blåtand kaldes ikke Harald Gode andre steder, og teksten fortæller ikke noget om de involveredes titler. Derfor er det mere reelt at tale om, hvem de nævnte personer kunne være. En henvisning, hvor vi ved fra, at Harald og Mistivoi var allierede, ville nok heller ikke være dumt. --Heelgrasper 5. feb 2011, 00:22 (CET)