Diskussion:Þingvellir

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Islands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Island, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Island-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Verdensarv Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Verdensarv, et forsøg på at koordinere oprettelsen af verdensarvsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er det ikke uheldigt navneopslag - hvem kan søge på det ord i wiki? Th er vist almindelig translation af Þ. Se bl.a. Iceland Tourist Board --Philo 24. maj 2006 kl. 03:15 (CEST)

Det er ihvertfald oplagt, at vi skal have det som redirect, men jeg ved ikke, om vi skal ændre artiklens navn. Hvis vi skeler til de andre Wikipediaer, så bruger de også navnet Þingvellir – se fx en:Þingvellir (vi skal forøvrigt have sat nogle interwikis på artiklen). --Heelgrasper 24. maj 2006 kl. 05:20 (CEST)
Hvordan skriver man Þ på tastaturet til fx søgefeltet? --Philo 24. maj 2006 kl. 23:42 (CEST)
Det afhænger af, hvilket styresystem du bruger og hvordan det er sat op, men i Wikipedia-sammenhæng kan du altid finde det i listen med specialtegn, der findes under enhver redigeringsboks. Derfra kan du evt. kopiere det, hvis du skal bruge det i andre sammenhænge. --Pinnerup 24. maj 2006 kl. 23:52 (CEST)
Er det hensigtsmæssigt med så fremmedartede og sværttilgængelige bogstaver i dansk wiki? --Philo 25. maj 2006 kl. 00:06 (CEST)

Nej, jeg synes også man bør bruge Th, når det er et bogstav vi overhovedet ikke har (længere) i det danske alfabet. den islandske form kan så selvfølgelig stå i parantes. I øvrigt er Thingvalla den korrekte danske form; artiklen om Frankrig står jo heller ikke under "France". --dllu 15. apr 2007 kl. 21:18 (CEST)