Nationalt Center For Autoimmune Sygdomme

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.

Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme (NCAS) er et center på Aarhus Universitetshospital, der opbygges i samarbejde med foreningsnetværket De Autoimmune og FAIM (Foreningen For Autoimmune Sygdomme). Der er afsat 18 millioner kroner over fire år på Finansloven, til centeret.[1]

FAIM (Foreningen For Autoimmune Sygdomme) og netværksorganisationen De Autoimmune, vil sammen modtage en bevilling på i alt 18 mio. kr., så der kan blive skabt et Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme (NCFAS). 4,5 mio. kr. bliver uddelt hvert år, i perioden 2018 - 2021.

1 ud af 5 danskere har mindst én autoimmun sygdom. Gruppen af autoimmune sygdomme dækker over MANGE forskellige sygdomme, som i dag behandles af hvert sit speciale i sundhedsvæsenet. Det betyder at patienter med autoimmune sygdomme går længe med symptomer på følgesygdomme, før de kommer i behandling. Det giver unødvendigt lange og komplicerede behandlingsforløb, som går ud over patienternes livskvalitet og deres arbejdsevne. Patienterne bliver tabt mellem to stole, fordi viden og kompetencer på det autoimmune område er spredt.

Et Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme kan bidrage til, at sundhedsvæsenets behandling af patienter med autoimmune sygdomme, bliver mere sammenhængende og effektiv.

Der vil aft den aktuelle kapacitet blive taget udgangspunkt i behandling af mennesker med psoriasis, hidrosadenit, crohns samt rygsøjlegigt.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]