Spring til indhold

Fildiskussion:Simpsons6.JPG

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Er "genstanden" på dette billede ikke omfattet af copyright, som så gør at et billede som dette ikke tillades? --Lhademmor 9. aug 2006 kl. 16:58 (CEST)

Tjoo.. Det er det sådan set. I stil med Disney's figurer. Men så hut jeg visker, så er det amerikansk lovgivning, der ikke tillader affotografering af ophavsretsligt beskyttede objekter. Mig bekendt er der ikke en tilsvarende regel i den danske Lov om Ophavsret. --|EPO| 9. aug 2006 kl. 17:02 (CEST)
Men serverne står jo i Florida! --Lhademmor 15. aug 2006 kl. 19:51 (CEST)
Jeg troede vi forsøgte at følge dansk lov jf. fair use? --|EPO| 15. aug 2006 kl. 19:53 (CEST)
Det samme har jeg tænkt på, men jeg har også haft rap over fingrene for engang at uploade et billede under copyright, og den blev slettet meget kort efter. Så burde det ikke være det samme? Fx har |EPO| lige kontaktet mig med hensyn til sletningen af Fil:Simpsons4.JPG. Hvis det ikke er tilladt at uploade copyrightede billeder, men at tage billeder af copyrightede billeder/materialer, kunne jeg jo lige så godt (som det i det tilfælde var) uploade billeder af Desperate Housewives covers. Jeg kender ikke loven i Danmark om dén slags ophavsret. Svar til EPO omkring fair use i på den danske Wikipedia ... hvorfor blev coveret for DH så slettet? (ja, jeg ved den var under forkert licens, men da fair use ikke var der... :|) --Christian (apoltix) 15. aug 2006 kl. 19:59 (CEST)
Vores uskrevne poltik for logoer er, at det er tilladt at fotografere dem i en sammenhæng - men ikke skære alt væk efterfølgende. Samme (uskrevne) politik må vel så også gælde for covers.
Mht. de desperate husmødre så er 11. oktober 2005 før min Wikipedia-tid og billedet er desuden ikke tilgængeligt via sletningsloggen, så har intet bud ud over sletningsloggen og din diskussionsside. --|EPO| 15. aug 2006 kl. 20:12 (CEST)
Ingen disrespekt, men den sidste uskrevne regel vil jeg gerne se (skrevet) før jeg tror på den. Som Lhademmor skriver burde figurerne osv. være under copyright. Altså det er min mening. Men hvis det gør dig glad har jeg ikke tænkt mig at slette flere covers uden lige at spørge andre folk om det, eventuelt lige bruge skabelonen {{slet}} først... --Christian (apoltix) 15. aug 2006 kl. 20:22 (CEST)
Ideen bag billeder af logoer kan ses på commons:Image:OB-sponsor.JPG og commons:Image:DHL-Fahrzeug.jpg. Man viser det i en sammenhæng med noget andet uden at skære væk. Der er således i begge tilfælde blot tale om, at man fotograferer bilerne. Tilsvarende skulle det vel også være tilladt at opstille en situation, hvor man f.eks. fotograferer sin dvd-afspiller med desperate husmødre i skuffen. Måske en person klædt ud som Homer til fastelavn. Jeg håber det hjælper på forståelsen.
Det slettede billede (og brugerens øvrige Simpsons-covers) må jeg nu indrømme er på den forkerte side af den uskrevne grænse idet vedkommende rent faktisk har skåret alt undtagen covers væk. --|EPO| 15. aug 2006 kl. 20:35 (CEST)
Det med ideerne bag logoerne kan jeg godt se (og jeg har også selv indsat det samme billede i artiklen om DHL), og du har ret med fair use på det punkt. Men med hensyn til de covers der, vil jeg nu også mene, at de overskrider den grænse. Men jeg vil nu alligevel undgå at få mere "skæld ud", så hvis der er nogle der vil slette dem, hænger jeg ikke på dem :) --Christian (apoltix) 15. aug 2006 kl. 20:41 (CEST)
Som den billedevagthund jeg selv har udnævnt mig til, så tager jeg mig straks af sagen og underretter brugeren om sletningen. --|EPO| 15. aug 2006 kl. 20:44 (CEST)