Fribrev

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Frihedsbrev)

Et fribrev eller frihedsbrev er skrivelse hvorved en magthaver eller anden autoritet giver andre frihed eller visse politiske rettigheder.

For eksempel det fribrev der omtales i Danske Lovs 3—14—8, hvor husbond kan udstede en erklæring til den vornede, hvorved han frafaldt sin ret over denne, som derved fritoges for fremtidig "at deles til stavns", som det hed, og frit kunne tage ophold andetsteds og ernære sig, som han bedst kunne. For at have gyldighed skulle brevet inden en vis tid læses til tinge (senest 3. ting efter dateringen) og derom behørige vidnesbyrd erhverves.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.