Hjælp-diskussion:Bevaringsstatus

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kunne disse oplysninger ikke ligge i navnerummet? Eller hvis de ligger der allerede kunne et link dertil vel være lige så godt eller bedre. --MGA73 1. nov 2008, 10:23 (CET)

Ændringer med hensyn til en ny taxoboks[rediger kildetekst]

Jeg har lavet følgende:

  • Jeg har prøvet at beholde så meget af den oprindelige tekst som muligt.
  • Jeg har oversat "lower risk" til "lav risiko", ligesom på grafisk materiale, som jeg har oversat, da de fleste oversættelser brug ordet for "low" eller "lower" i deres sprog. "Under observation" har meget lidt med beskrivelsen from IUCN omkring disse underkategorier. Vi kan sagtens lave order om til "lavere", hvis nogle protesterer at forskellen er meget vigtig for begrebet - men huske at alle billeder skal også laves om, så man bedes at skrive til mig, hvis vi skal diskutere det.
  • Jeg forklaret forskellen mellem IUCN v2.3 og IUCN v3.1 og så måtte jeg også organisere teksten lidt anderledes.
  • Jeg har suppleret definition af "næsten truet", fordi der var virkelig ingen før.
  • Jeg har slette alle farver i teksten, fordi de ikke var ens med farvene i billeder som bruges overalt på Wikipedia taxobokse og derfor kunne skabe forvirring.
  • Jeg har skelnet de ikke-IUCN kategorier i deres egne sektion.
  • Jeg har indsat eksempler af billeder fra IUCN v2.3 og IUCN v3.1, og jeg håber, at de også opklaree ændringerne i (under-)kategorierne.

Man må gerne svare eller kommenter på disse punkter.

Meningen er, at vi snart skal begynde at bruge bevaringsstatus meget mere her på danske sider. Vi skal få siderne opdateret med en ny taxoboks skabelon, hvori man også kan se både billeder og flere oplysninger om statusen (systemer som IUCN eller Dansk Rødliste), og vi skal få brugere til at komme ind og opdatere statusen på de mange arter, der mangler en. --Enbrightenment 15. feb 2009, 11:51 (CET)